Obesimed Bloc

Obesimed Bloc is een medisch hulpmiddel voor de behandeling van overgewicht.

 9,99
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Obesimed Bloc

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Na het passeren van de maag komt ons voedsel in de dunne darm, waar geen zuur milieu meer heerst. Omtec50® wordt dan onoplosbaar en vormt het een gel-achtig complex met de gebonden vetten en galzuren. Dit complex zorgt ervoor dat het vet slecht opgenomen wordt door de darmen en moeilijk verteerbaar is. Het vet-vezelcomplex vervolgt de natuurlijke weg en wordt vanzelf uitgescheiden via de stoelgang.

 • Voor de behandeling van overgewicht
 • Vermindert vetopname uit voeding
 • Ondersteunt afslankprogramma’s

Productvoordelen

 • Zonder smaakversterkers, conserveringsmiddelen of kleurstoffen.
 • Geschikt voor diabetici (geen invloed op de koolhydraten telling).
 • Obesimed Bloc wordt op natuurlijke wijze geproduceerd en is vrij van dierlijke stoffen. Lichte verschillen in kleur en smaak hebben geen invloed op de werkzaamheid.

Dosering

Aanbevolen gebruikshoeveelheid ter ondersteuning van een dieet: bij overgewicht (body mass index >26)

 • 2 maal daags 2-3 capsules
 • 15 minuten voor een hoofdmaaltijd innemen met een groot glas water.

Aanbevolen gebruikshoeveelheid voor gewichtsbeheersing in het kader van een vetbeperkt voedingspatroon:

 • 2 maal daags 1-2 capsules
 • 15 minuten voor een hoofdmaaltijd innemen met een groot glas water.

Gebruiksadvies

Capsules niet kauwen of stuk bijten! De capsules mogen niet in de mond uiteenvallen. Aanbevolen wordt dagelijks ten minste 2 liter water of ongezoete dranken te drinken. Om niet onder de dagelijkse behoefte aan de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K en essentiële vetzuren te komen, mag Obesimed Bloc maximaal bij twee van de drie hoofdmaaltijden ingenomen worden. Let bij de derde maaltijd op de opname van vetoplosbare vitaminen en essentiële vetzuren. Zo nodig kan een multivitaminepreparaat helpen om aan de vitaminebehoefte te voldoen. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden.

Bijwerkingen

 • Na de inname van Obesimed Bloc kan tijdelijk een vol gevoel optreden. Dit verdwijnt normaal gesproken weer na korte tijd;
 • Inname met te weinig water of een overdosering kan tot verstopping leiden;
 • Bij mensen met een gevoelige maag of darm kunnen in sommige gevallen klachten zoals verstopping, buikpijn, misselijkheid, braken of diarree optreden. Bij langer aanhoudende bijwerkingen moet de dosis verminderd worden of de inname gestaakt worden.

Interacties

De hoge vetbindingscapaciteit van Obesimed Bloc heeft ook invloed op vetoplosbare vitaminen en vetoplosbare werkzame bestanddelen van geneesmiddelen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de hormonen in de anticonceptiepil of in preparaten voor de behandeling van menopauze aandoeningen. Om de werkzaamheid van dergelijke medicijnen niet in gevaar te brengen, moet de tijd tussen de inname van geneesmiddelen of vitaminepreparaten en de inname van Obesimed Bloc 4 uur bedragen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Niet gebruiken tijdens zwangerschap en of het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

 • Neem Obesimed Bloc niet in bij ontstekingen van het spijsverteringskanaal (bv. refluxoesofagitis, gastritis, ulcera ventriculi en duodeni, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, diverticulitis), tekenen van een darmafsluiting (dreigende of bestaande mechanische of paralytische ileus), gastroparese bij diabetici met neuropathie, darmpoliepen en bestaande ernstige spijsverteringsklachten (verstopping);
 • Niet gebruiken bij ondergewicht (body mass index (BMI) <18,5);
 • Niet geschikt voor zuigelingen en kleuters;
 • • Kinderen en jongeren mogen Obesimed® Bloc alleen in overleg met een arts gebruiken.

Samenstelling

1 capsule bevat: 500 mg OMTEC50
Overige ingrediënten: magnesiumstearaat, siliciumdioxide; Capsule: hypromellose (HPMC).

Bevat geen

Lactose, jodium, gluten of cholesterol.

Inhoud

30 capsules

Meer informatie

Overgewicht wordt vaak veroorzaakt door het eten van overmatig vette voeding, bijvoorbeeld vette vlees-, worst- en kaasproducten, fastfood of vetrijke snacks. Omdat vetten veel energie bevatten, krijgt het lichaam met dergelijke voedingsmiddelen vaak meer calorieën binnen dan het nodig heeft en wordt de overtollige energie in vetweefsel opgeslagen. Voor een gezond eetpatroon is het belangrijk om te letten op de inname van vet en koolhydraten en tegelijkertijd te zorgen voor voldoende vitaminen en mineralen in de voeding. Daarnaast draagt lichaamsbeweging bij aan een hoger calorieverbruik en breekt het vet af.

Merk

Obesimed

Hoe te bewaren

Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren; Droog en beneden 25°C bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen