Reactine 10 mg

Reactine valt in de groep antihistaminica.

* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Reactine 10 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Reactine valt in de groep antihistaminica. Antihistaminica remmen de vrijkoming van histamine en onderdrukken zo de symptomen van uw allergische reacties.

Te gebruiken bij

 • Niet-seizoensgebonden overgevoeligheid van het neusslijmvlies voor onder meer huisstofmijten, schimmels en huidschilfers van dieren 
 • Seizoensgebonden overgevoeligheid van het neus-en/of oogslijmvlies voor stuifmeelkorrels (hooikoorts) 
 • Galbulten of netelroos als gevolg van overgevoeligheid

Productvoordelen

 • Langdurige werkzaamheid 
 • Korte inwerktijd 
 • Doeltreffend 
 • Goede verdraagzaamheid

Dosering

Volwassenen en adolescenten van 12 jaar en ouder:

 • éénmaal daags 10 mg (éénmaal daags 1 tablet). 

Kinderen van 6 tot 12 jaar:

 • tweemaal daags 5 mg (tweemaal daags 1/2 tablet).
 • Pati
 • Gebruiksadvies

  De tabletten dienen met een voldoende hoeveelheid vloeistof te worden doorgeslikt.

  Bijwerkingen

  Bijwerkingen die vaak voorkomen: vermoeidheid, droge mond, misselijkheid, diarree, duizeligheid, hoofdpijn, slaperigheid, keelontsteking (faryngitis), neusontsteking (rhinitis). raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen.

  Interacties

  Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kortgeleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen. Vanwege het profiel van cetirizine worden geen interacties met andere geneesmiddelen verwacht.

  Zwangerschap / Borstvoeding

  Het gebruik van Reactine door zwangere vrouwen dient te worden vermeden. U dient Reactine niet te gebruiken in de periode dat u borstvoeding geeft, omdat cetirizine wordt uitgescheiden in de moedermelk.

  Contra-indicaties

  Gebruik Reactine niet:

  • wanneer bij u sprake is van een ernstige stoornis in de werking van de nieren (ernstig nierfalen met een creatinineklaring onder 10 ml/min) 
  • wanneer bekend is dat u overgevoelig bent voor het werkzame bestanddeel of voor één van de andere bestanddelen (hulpstoffen) van Reactine, voor hydroxyzine of voor piperazine derivaten (nauw verwante werkzame bestanddelen van andere geneesmiddelen) 
  • wanneer bij u sprake is van erfelijke problemen van galactose intolerantie, Lapp lactase deficiëntie of glucose-galactose malabsorptie 

  Vraag uw arts om advies wanneer bij u sprake is van een stoornis in de functie van de nieren. Indien noodzakelijk moet u een lagere dosis gebruiken. Uw arts zal de nieuwe dosis vaststellen. Vraag uw arts om advies wanneer u epilepsie hebt of wanneer bij u een risico bestaat voor het optreden van stuipen.

  Alcoholgebruik bezwaarlijk

  Zoals geldt voor alle antihistaminica wordt aangeraden het gelijktijdige gebruik van alcohol te vermijden.

  Samenstelling

  Cetirizine dihydrochloride microkristallijn cellulose, lactose, macrogol 400, magnesiumstearaat, hypromellose (E464), collo

  Inhoud

  7, 14 of 21 tabletten

  Verpakkingsvorm

  Doordrukstrip

  Merk

  Reactine

  Sterkte

  10 mg
  De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.  Trustpilot
  Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

  Een moment geduld aub...

  Toegevoegd aan je winkelmand

  Verder winkelen
  Naar kassa en afrekenen
  Verder winkelen
  Naar kassa en afrekenen