Ascal 600 poeder

Ascal 600 bevat carbasalaatcalcium als werkzame stof. Carbasalaatcalcium is het calciumzout van acetylsalicylzuur.

 4,20
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Ascal 600 poeder

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Ascal 600 bevat carbasalaatcalcium als werkzame stof. Carbasalaatcalcium is het calciumzout van acetylsalicylzuur. Dit is een speciale vorm van acetylsalicylzuur, die volledig oplosbaar is in water. Hierdoor komen minder vaak maagklachten voor dan bij producten die de gewone vorm van acetylsalicylzuur bevatten. Ascal is een zogenaamde NSAID. NSAIDs zijn geneesmiddelen die een pijnstillende, koortsverlagende en ontstekingsremmende werking hebben.

Te gebruiken bij

 • Hoofdpijn
 • Keelpijn
 • Koorts en pijn bij griep en verkoudheid
 • Koorts en pijn na inenting (vaccinatie)
 • Reumatische pijn, zenuwpijn
 • Spit
 • Spierpijn
 • Menstruatiepijn.

Productvoordelen

 • Volledig oplosbaar in water
 • Minder maagklachten dan bij producten die de gewone vorm van acetylsalicylzuur bevatten

Dosering

De gebruikelijke dosering is:

Volwassenen:
De inhoud van 1-2 sachets per keer, maximaal 8 sachets (in 4 giften of meer) per etmaal.

Bij migraine: na het begin van een migraine-aanval, neemt u de inhoud van twee sachets in met 1 tablet metoclopramide 10 mg. Zo nodig kan deze dosering na enkele uren nog eens herhaald worden tot een maximum van 6 sachets en 3 tabletten metoclopramide 10 mg per dag.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Ascal 600 bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De volgende bijwerkingen kunnen voorkomen:

 • Maagdarmkanaal: Buikpijn, bloedverlies in het maagdarmkanaal, bloedbraken, zwarte ontlasting welke kan leiden tot bloedarmoede, maagdarmzweer en ontstaan van een gat in maag of darm.
 • Centraal zenuwstelsel: Hoofdpijn, duizeligheid, gevoel van gehoorverlies, oorsuizen; dit zijn in het algemeen tekenen van overdosering.
 • Bloed: Aandoeningen gekenmerkt door bloeding (neusbloeding, tandvleesbloeding, bloeduitstorting in de huid) door verlenging van de bloedingstijd.
 • Overgevoeligheidsreacties: Netelroos, huiduitslag, benauwdheid, plotseling optredende vochtophoping van keel, huid en gewrichten en shock tengevolge van reactie op een bepaalde stof.
 • Syndroom van Reye (zeer zeldzaam voorkomende ziekte bij kinderen met verschijnselen van waterpokken of griep gekenmerkt door langdurig overgeven, bewustzijnsverlaging en/of gedragsstoornissen).
 • Vochtophoping (oedeem), hoge bloeddruk (hypertensie) en hartfalen (onvoldoende pompkracht van het hart) zijn gemeld in associatie met behandeling met NSAIDs.
 • Indien Ascal 600 als combinatietherapie met metoclopramide wordt ingenomen, dient rekening te worden gehouden met de contra-indicaties, interacties en waarschuwingen die gelden voor metoclopramide.

Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Interacties

Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen. Een wisselwerking wil zeggen dat geneesmiddelen bij gelijktijdig gebruik elkaars werking en/of bijwerking beïnvloeden. Een wisselwerking kan onder meer optreden bij gelijktijdig gebruik van dit middel met:

 • Hoge doseringen acetylsalicylzuur (3 gram of meer per dag voor volwassenen) dienen niet gelijktijdig te worden gebruikt met bloedstollingsremmendc middelen die via de mond worden ingenomen
 • Niet gelijktijdig gebruiken met methotrexaat (middel dat o.a. bij kanker en reumatische aandoeningen wordt gebruikt) in een dosering van meer dan 15 mg per week 
 • Gelijktijdig gebruik van een lage dosering carbasalaatcalcium met bloedstollingsremmende middelen die via de mond worden ingenomen wordt ontraden
 • Gelijktijdig gebruik van een hoge dosering acetylsalicylzuur (3 gram of meer per dag voor een volwassenen) met niet-hormonale ontstekingsremmende middelen (NSAIDs) wordt ontraden 3
 • Gelijktijdig gebruik met heparine (bloedstollingsremmend middel) via injectie toegediend wordt ontraden
 • Gelijktijdig gebruik met ticlopidine (middel dat samenklontering van de bloedplaatjes remt) wordt ontraden
 • Gelijktijdig gebruik met urinezuurverlagende middelen waaronder benzbromaron en probenecide wordt ontraden

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Zwangerschap / Borstvoeding

Niet tijdens het eerste, tweede en laatste trimester van de zwangerschap. Carbasalaatcalcium gaat over in de moedermelk.

Contra-indicaties

Neem Ascal 600 niet in:

 • Als u allergisch (overgevoelig) bent voor carbasalaatcalcium.
 • Wanneer u overgevoelig bent voor acetylsalicyszuur of salicylzuurverbindingen en andere soortgelijke pijnstillers (niet-hormonale ontstekingsremmende middelen).
 • Wanneer u in het verleden een astma aanva1 heeft gekregen bij gebruik van carbaslaatcalcium of andere niet-hormonale ontstekingsremmende middelen (NSAIDs)
 • Gedurende het laatste trimester van de zwangerschap.
 • Bij een actieve zweer in het maagdarmkanaal.
 • Als u maagpatiënt bent of bij eerder gebruik maagklachten of maagpijn heeft gekregen.
 • Wanneer u neiging tot bloedingen heeft.
 • Wanneer u een ernstig verminderde lever- of nierwerking heeft.
 • Bij ernstige onbehandelde verminderde werking van het hart, die onvoldoende onder controle is.
 • Bij gelijktijdig gebruik met methotrexaat (middel toegepast bij kanker en reuma) in een dosering van meer dan 15 mg per week.
 • Bij gelijktijdig gebruik van bloedstollingsremmende middelen indien hoge doseringen van carbasalaatcalcium worden gebruikt, zoals bij de behandeling van reumatische aandoeningen.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Combinatie met voeding

Gelijktijdige inname van voedsel vertraagt de opname van acetylsalicylzuur maar vermindert deze niet.

Alcoholgebruik bezwaarlijk

Kort voor of kort na alcoholgebruik geen Ascal 600 innemen.

Samenstelling

600 mg carbasalaatcalcium

Beïnvloedt rijvaardigheid

Invloed op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen is niet waargenomen bij het gebruik van carbasalaatcalcium.

Bevat geen

Hulpstoffen

Inhoud

24 sachets

Meer informatie

U kunt Ascal gebruiken in combinatie met metoclopramide bij migraineaanvallen die gepaard gaan met misselijkheid en braken.

Wanneer u teveel van Ascal 600 heeft ingenomen neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker. Bij ouderen en vooral bij jonge kinderen (na inname per ongeluk) dient men bedacht te zijn op vergiftigingen die dodelijk kunnen verlopen. De volgende verschijnselen kunnen optreden bij een overdosering: oorsuizen, gehoorverlies, hoofdpijn en duizeligheid.

Wanneer u vergeten bent Ascal 600 in te nemen, doe dit dan zo snel mogelijk alsnog. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosering, sla dan de gemiste dosering over en ga verder met uw normale doseringsschema. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts of apotheker. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Wanneer u plotseling stopt met het gebruik van dit geneesmiddel kunnen de verschijnselen die voor het begin van de behandeling bestonden weer optreden. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts of apotheker.

Als u nog vragen heeft over het innemen van dit geneesmiddel, vraag dan uw arts of apotheker.

Ascal 600 is een wit poeder voor drank verpakt in sachets. Een doos bevat 24 sachets.

Neem Ascal 600 in opgeloste vorm in. Doe de inhoud van een sachet in een glas, voeg vloeistof (bij voorkeur water) tot een half glas toe en los het poeder op door te roeren. Gebruik Ascal 600 niet meer na de vervaldatum die staat vermeld op de doos en het sachet na EXP. De vervaldatum verwijst naar de laatste dag van die maand.

Merk

Ascal

Sterkte

600 mg

Hoe te bewaren

Houd het geneesmiddel buiten het bereik en zicht van kinderen. Bewaren beneden 25ºC en in de oorspronkelijke verpakking.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen