Anouska Michelsen

Diëtist

Anouska Michelsen
Diëtist
Allergologie
Anouska Michelsen heeft de opleiding Voeding en Dietetiek in Den Haag gevolgd. Zij is werkzaam geweest als diëtist bij Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde. Sinds 2001 is zij werkzaam in het UMC Utrecht met als aandachtsgebied voedselallergie. Samen met de afdeling Dermatologie en allergologie heeft zij een online zelfmanagementtraining ontwikkeld voor patiënten met een voedselallergie. Verder is zij betrokken bij de herziening van de dieetbehandelingsrichtlijn voedselovergevoeligheid bij volwassenen.

More by Anouska Michelsen

Etiquette voor etiketten

Blog

Martin heeft sinds drie jaar een voedselallergie voor pinda. Na het eten van een doppinda ontwikkelde hij een ernstige reactie bestaande uit jeukklachten in de mond, zwelling van de lippen en de keel en forse benauwdheidsklachten. Een allergie voor pinda werd bevestigd door bloedonderzoek. Martin kreeg een voedselprovocatie, waarbij hij onder directe begeleiding van een arts pinda moest gebruiken om na te gaan of de klachten opnieuw zouden ontstaan. Dit was het geval en sinds die tijd moet Martin bij elk product en gerecht controleren of er geen pinda in zit.


Lees meer

Een dubbele voedselintolerantie

Blog

“Uit het darmonderzoek is gebleken dat u coeliakie heeft.” “Seulia….hoe?!” “Coeliakie, meneer. Dat wil zeggen dat u geen gluten kunt verdragen.” Net als Marco (43 jaar) struikelen veel mensen alleen al over het woord, laat staan dat ze weten wat deze aandoening precies inhoudt.


Lees meerTrustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen