Louise van Rooij

GZ psycholoog

Louise van Rooij
GZ psycholoog
Gedrags-, stemmings-, angst- en persoonlijkheidsproblemen
Louise is psycholoog sinds 1989 en sinds 2005 is zij GZ psycholoog. Louise heeft ervaring als psycholoog in een ziekenhuis, in haar eigen praktijk voor neuropsychologie en biofeedback, als bedrijfspsycholoog in het Europoort gebied, in de psychiatrie en in de ouderenzorg. Momenteel zet ze samen met twee collega’s Healthy Mind Works op, waar ze bedrijven helpt om stress en burn-out te helpen voorkomen, en als er al sprake van is te leren hoe daarmee om te gaan. Ook biedt Healthy Mind Works individuele en groepshulp aan expats (werknemers die hier werken vanuit het buitenland) in Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans en Frans.

More by Louise van Rooij

Voorjaarsdip

Blog Een redelijk deel van de bevolking heeft rond deze tijd van het jaar het gevoel dat alles moeizamer is, dat het moeilijker is om uit bed te komen en aan de dag te beginnen. Het is lastiger om tot actie te komen op donkere dagen en er is sprake van weinig eetlust of juist van het weg eten van het vervelende gevoel. Mensen vertellen me dat ze niet vooruit te branden zijn en zich moe en somber voelen. Opvallend is dat als de zon schijnt ze zich ineens beter voelen en weer inzakken op het moment dat het grijs en regenachtig is.
Lees meer

Mantelzorg; hoe hou je het vol?

Blog

De regering heeft besloten dat mensen die hulp behoeven veel langer thuis moeten blijven wonen. Familie, vrienden en buren moeten voor deze mensen zorgen. Iedereen die deze zorg voor korte of lange tijd op zich heeft genomen weet hoe zwaar dat is, zelfs als u nog zoveel van die persoon houdt. Dit geldt voor zowel lichamelijke als voor psychische aandoeningen en voor zowel tijdelijke als chronische aandoeningen.


Lees meer

Die eeuwige twijfel

Blog

Een groot deel van de westerse bevolking twijfelt regelmatig en voelt zich bijna dagelijks onzeker over allerlei zaken. Voor velen is het herkenbaar; zijn de deuren en ramen wel dicht, heb ik het gas of licht wel uitgedaan, heb ik dat gesprek wel goed gedaan, ben ik wel een goede ouder en partner? En zo zijn er nog heel veel zaken waar we aan twijfelen. Bij een deel van de bevolking worden de angst en twijfels zo groot dat ze een dwangstoornis of een fobie ontwikkelen. Bij veel mensen blijft het echter bij twijfel en hebben ze er in tijden van extra druk of omstandigheden last van.


Lees meer

‘Mijn kind heeft ADHD’

Blog

Het opvoeden van kinderen is in alle gevallen een hele klus, laat staan als uw kind een probleem heeft. Bijvoorbeeld ADHD (aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis) of ADD (wel het aandachtsprobleem, maar niet de hyperactiviteit).


Lees meer

Burn-out: een steeds groter probleem

Blog

In deze economisch slechte tijd zijn bezuinigingen aan de orde van de dag. We kennen allemaal wel iemand die zijn baan kwijt is geraakt of kwijt gaat raken. Dan loopt stress makkelijk op en leidt maar al te vaak tot overspannenheid en burn-out.


Lees meer

Eetstoornis

Blog

Hoe moet u er in hemelsnaam mee omgaan als uw kind een eetstoornis heeft? Het antwoord op deze vraag is lastig, maar er zijn zeker dingen die u kunt doen.


Lees meerTrustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen