Lolita Havinga-Caram

Apotheker

Lolita Havinga-Caram
Apotheker
Geneesmiddelen en aandoeningen
Lolita is ruim tien jaar werkzaam geweest als allround openbaar apotheker in Laren (NH) en Eemnes. Nu schrijft Lolita artikelen voor Leef.nl en ondersteunt zij het team met farmaceutische kennis.

More by Lolita Havinga-Caram

Een spugend kind en een stinkende auto

Blog De eerste keer dat het gebeurde waren we niet voorbereid. We reden van een berg af en onze jongste dochter begint me toch te spugen! Gelukkig hadden we voor haar nog schone kleertjes bij ons, maar de autostoel was niet meer te redden. De rest van de rit heeft ze bij mij op schoot gezeten en hebben we met een open raam gereden tegen de stank. Na deze vakantie heb ik me heilig voorgenomen dat dit ons niet nog een keer zou overkomen. We nemen nu alle tips in acht, die op Leef.nl staan over reisziekte.
Lees meer

Mijn eerste ontmoeting met een teek

Blog Afgelopen vakantie in Duitsland was het raak. Na een wandeling door het bos, controleerden we onze kinderen en zag ik iets zwarts achter het oor van mijn oudste dochter zitten; een teek! Gelukkig wist ik nu wat voor insect het was. Dat is heel lang niet zo geweest. Als echt stadsmeisje zonder huisdieren had ik, totdat ik in de apotheek kwam werken, nog nooit van teken gehoord. Laat staan gezien.
Lees meer

Bloedneuzen

Blog Veel kinderen hebben wel eens een bloedneus. Door een tik tegen de neus of neuspeuteren, wat sommige kinderen zo graag en ongegeneerd doen. Nu is het zo dat bij twee van mijn drie kinderen dit wel heel vaak gebeurde.
Lees meer

Jeuk van onderen

Blog Heel soms werd ik in de apotheek wel eens apart genomen door iemand met een intieme vraag. Nu ik bij Leef.nl werk krijg ik dergelijke vragen vaker; online en anoniem durven mensen meer. Regelmatig gaan deze vragen over vaginale klachten. Bijvoorbeeld over vaginale afscheiding; te veel of juist te weinig?
Lees meer

Zonbescherming en vitamine D

Blog

Ik behoor met mijn getinte huidskleur bij de groep mensen aan wie sowieso geadviseerd wordt extra vitamine D te slikken. Hoewel ik dit als apotheker natuurlijk heel goed weet, vergeet ik dat vitaminetabletje eerlijk gezegd regelmatig. Tel daarbij op dat ik overdag meestal binnenshuis aan het werk ben, er in mijn anti-huidverouderingsdagcrème een UV-beschermingsfactor zit en ik in de zon een zonnebrandmiddel gebruik, dan betekent dit dat mijn huid moeilijk vitamine D kan aanmaken. Hoe zit dat nu precies?


Lees meer

Zes en een half jaar bloeden, heel normaal?

Blog

Zelf was ik twaalf toen het gebeurde; voor het eerst ongesteld. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar werd gelukkig meteen gerustgesteld door mijn moeder. Het was heel normaal, niets bijzonders.


Lees meerTrustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen