Wanda de Kanter

Longarts

Wanda de Kanter
Longarts
Longarts
Wanda is geboren in Den Haag en bracht het grootste deel van haar jeugd in Borneo en Soedan door. Tijdens de middelbare school ging zij naar een internaat in Den Haag. Ze studeerde in Leiden en deed haar deelopleiding Interne Geneeskunde in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. De opleiding tot longarts deed zij in het VUMC in Amsterdam. Wanda is allround longarts. De eerste jaren bekwaamde zij zich in de palliatieve zorg en in ethische kwesties rond het levenseinde. Momenteel is ze werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam als longarts-oncoloog. Daarnaast is Wanda voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd en samen met collega en vriendin longarts Pauline Dekker won zij de prestigieuze KWF-Muntendam prijs. Wanda is gehuwd, heeft drie kinderen en woont in Amsterdam.

Publicaties:

Nederland stopt! Met roken en Motiveren kun je leren (voor gezondheidswerkers).

More by Wanda de Kanter

Een gelukkig stel met pech?

Blog Merel trouwt op haar dertigste met Pieter. Het dolverliefde stel wil graag kinderen. Na drie jaar proberen is Merel nog steeds niet zwanger. Uiteindelijk krijgt zij op haar 34e met hulp van IVF zoon Kees.
Lees meer

Hou vol, blijf voorbereid!

Blog Bent u nog sterk en vol van uw goede voornemen om voor altijd te stoppen met roken? Zolang u goed voorbereid bent op wat gaat komen, gaat het u lukken. Als u verslapt en u bent niet voorbereid, kan het zomaar gebeuren dat u op een onbewaakt moment ineens weer met een sigaret in uw hand staat. Hoe komt dat toch, juist bij die nicotineverslaving?
Lees meer

Is uw kind weerbaar genoeg?

Blog

Naar de middelbare school gaan is een grote stap voor uw kind. Duizend en een zorgen en vragen kunnen door uw hoofd spoken. Gaan zijn of haar oude vrienden mee? Lukt het om nieuwe vrienden te maken? Is mijn kind weerbaar genoeg (bijvoorbeeld om nee te zeggen tegen sigaretten en alcohol)? Een succesvolle overgang begint eigenlijk al in groep 1 van de basisschool. Waarom? Dat zal ik u vertellen.


Lees meer

Vandaag is de eerste dag van de rest van uw leven

Blog

Aan het eind van het jaar word ik soms wat weemoedig. Alweer een jaar voorbij, er is zoveel gebeurd, en ook zoveel niet gebeurd. Het is goed om eens te overpeinzen wat er goed was dit jaar en tegelijkertijd te bedenken wat u zelf anders of beter had kunnen doen.


Lees meer

Op vakantie met een chronische longaandoening; overleg met uw arts!

Blog

“Wilt u de controle afspreken voor over een maand of drie?”, vraag ik meneer Beentjes. Hij is 59 jaar en heeft ernstig longemfyseem, COPD stadium IV. “Oh maar dan ben ik in Turkije”, reageert hij. “Daar blijf ik drie weken in een flatje van een vriend.” “Wááát?”, denk ik. “Hoe heb ik dat gemist?” Meneer Beentjes kan nauwelijks tien minuten achter elkaar lopen en ik vermoed dat hij zuurstof in het vliegtuig nodig zal hebben. Zonder enige vooraankondiging gaat hij met het vliegtuig naar Turkije. Daar kom ik per toeval achter. Had ik dat niet uit mezelf moeten checken?


Lees meer

Allergisch astma door huisdieren

Blog Hij komt letterlijk fluitend de spreekkamer in. Hij komt voor het eerst bij de longarts. De huisarts heeft hem verwezen wegens nachtelijke benauwdheden. Hij stelt zich voor en gaat zitten. Hij heeft staalblauwe ogen in een vriendelijk gezicht. “Vertel”, zeg ik, “wat kan ik voor u doen?” “Ach dokter, ik ben ’s nachts vaak zo kortademig, dan doe ik de ramen open en krijg ik wat frisse lucht, maar dat helpt maar heel even. Dit duurt al weken, en nu ben ik overdag zo moe.” “Bent u overdag ook wel eens benauwd?” Hij schudt zijn hoofd. “Nee, alleen ’s nachts.”
Lees meer

Winterangst van de COPD-patiënt

Blog

Langzamerhand worden de dagen korter, het regent en het stormt. Iedereen zit weer binnen, de kachel gaat aan. Snotterende kinderen nemen virusjes mee van school en van de crèche. Een beetje verkouden zijn, ach wat geeft dat nou? Wat neusspray en stomen en het is weer voorbij. Helaas, als u een chronische longaandoening hebt zoals chronische bronchitis of longemfyseem, oftewel COPD, dan kan een koutje hard aankomen.


Lees meerTrustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen