Yura Boerma

Coach voor moeders

Yura Boerma
Coach voor moeders
Balans werk, gezin & moederschap
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

More by Yura Boerma

Het geheim van ouderen die lang zelfstandig wonen

Blog

De overheid wil dat senioren langer zelfstandig blijven wonen. Veel oudedagvoorzieningen worden afgeschaft of zijn onbetaalbaar. Sommige ouderen hebben daardoor simpelweg geen keuze en moeten zich zien te redden met hulpmiddelen en aanpassingen aan hun huis. Daarnaast is er een groep ouderen die er bewust voor kiest zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Wat maakt het verschil?


Lees meer

Het lege nest gevoel

Blog

Opeens is uw huis leeg en gaan uw kinderen hun eigen weg. Dit kan een emotionele tijd voor u zijn. We noemen dit het empty nest syndrome en oftewel het lege nest gevoel.


Lees meer

Weg met time management, hallo energie management

Blog

Tijd is iets waar niks aan te veranderen is; er zitten 24 uur in een dag en 7 dagen in een week. Dus weg met timemanagement en hallo energiemanagement! Energie is iets wat iedereen zodanig kan leren managen dat het past bij zijn levensfase.


Lees meer

Stop de automatische piloot!

Blog Herkent u als moeder ook het gevoel dat u iedere dag te weinig tijd hebt? Het begint al in de ochtendspits en gaat door tot na het avondeten. Voordat u het weet zit u in een soort maalstroom, staat de automatische piloot aan en ‘vliegt’ het leven aan u voorbij. Hoe zorgt u er nu voor dat dit stopt?
Lees meer

Tijd tekort

Blog

Op vakantie heeft u zeeën van tijd en geniet u van de dingen die op uw weg komen. U bent zo relaxt dat u alles kunt laten gebeuren. U geniet daar juist ook van. En achteraf zijn dat vaak de mooiste herinneringen… Maar als het weer tijd is voor werk, school en andere verplichtingen betrapt u zichzelf erop dat u leuke dingen niet doet of uitstelt, omdat u denkt dat er écht geen tijd voor is. Waar zit ’m dat nou in?


Lees meer

Ik ben geen supermama!

Blog

Er is regelmatig aandacht in de media voor werkende moeders. Op de een of andere manier is het een interessant fenomeen en vinden we er in Nederland iets van. Er wordt breed uitgemeten hoe goed of slecht ze het doen, wat voor invloed het werken heeft op hun kinderen en hoe gestrest ze wel of niet zijn. De benamingen in de media voor deze werkende moeders variëren van supermama tot ploetermoeder. Trekken de moeders in kwestie zich hier nu iets van aan?


Lees meer

3 tips om het vakantiegevoel vast te houden

Blog

Zes weken geleden kwam Inge bij me: een moeder van twee kinderen, getrouwd en zelfstandig ondernemer. Zij wil van het gevoel af geleefd te worden en wil zich graag vaker ontspannen én energiek voelen in haar drukke leven. Ze mist het heerlijke vakantiegevoel van de laatste skivakantie.


Lees meer

5 tips voor een ontspannen decembermaand

Blog Ik hoor nu al regelmatig moeders verzuchten dat de drukke decembermaand er weer aan komt. Aan de ene kant vinden ze het heel gezellig, maar aan de andere kant komt er zoveel extra’s op hen af dat ze nu al de stress voelen. Zo sprak ik laatst Ella (34 jaar, 2 kinderen) die mijn hulp had ingeroepen voor een betere balans tussen werk en gezin. Het was inmiddels het derde gesprek en al wandelend vertrouwde ze me toe dat ze zich nu al druk maakt om de feestdagen.
Lees meer

Last van feestdagenstress?

Blog

In november en december worden we vaak behoorlijk geleefd; in de aanloop naar het Sinterklaasfeest zijn we druk met cadeaus kopen voor in de schoen en voor pakjesavond. En zodra de Sint weer het land uit is, zetten we de kerstboom neer en volgt de stress rondom het kerstdiner. Laat u zich snel beïnvloeden door de omgeving en de media om de meest originele cadeaus te kopen en de meest overheerlijke kerstdiners te maken? En bent u degene die altijd door uw vrienden wordt gevraagd of oudejaarsavond bij u gevierd kan worden? Om die feestdagenstress dit jaar te voorkomen is het goed om u eens af te vragen waar die stress vandaan komt en hoe u het kunt voorkomen.


Lees meer

Tijd voor uzelf is een must!

Blog

Een veel gehoord argument van moeders is dat een drukke baan en opgroeiende kinderen de voornaamste redenen zijn dat ze niet genoeg me-time hebben. Maar naar mijn mening is het ook zo dat moeders vaak niet aan tijd voor zichzelf toekomen, omdat ze veel aan anderen denken. Ze vergeten zichzelf en vinden het moeilijk om me-time in te plannen, omdat anderen hen ‘nodig’ hebben. En zo eindigen ze zelf op de laatste plaats.


Lees meer

Het anders doen én het volhouden!

Blog

Veel mensen willen van bepaalde gewoontes af of juist nieuwe aanleren. Lucy (32 jaar, 2 zoontjes) vertelt me dat ze zich over veel dingen druk maakt en overal beren op de weg ziet. “Ik wil graag meer in het hier en nu leven, genieten van de momenten met mijn kinderen en mijn man. Wat zou het heerlijk zijn als ik meer invloed heb op hoe ik reageer. Dat ik het gevoel heb dat ik grip heb op wat ik doe. Nu lijkt het wel of ik alleen maar bezig ben met brandjes te blussen, zowel op het werk als thuis. En dat wil ik niet meer, ik wil het anders!”


Lees meerTrustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen