Benzac W gel 50mg/ml

Benzac behoort tot de groep van anti-acne geneesmiddelen en wordt gebruikt bij de behandeling van acne (jeugdpuistjes). 15,50
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Benzac W gel 50mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Benzac behoort tot de groep van anti-acne geneesmiddelen en wordt gebruikt bij de behandeling van acne (jeugdpuistjes). Benzac is een gel die benzoylperoxide bevat. Benzoylperoxide doodt de P. acnes bacterie, die kan zorgen voor ontstekingen en heeft een schilferende werking op de huid. Daarnaast remt Benzac de aanmaak van overtollig talg. De vorming van mee-eters en puistjes wordt hierdoor aanzienlijk verminderd en tijdens de behandeling met Benzac zullen reeds bestaande mee-eters en puistjes in omvang en aantal afnemen.  

Te gebruiken bij

  • Acne

Productvoordelen

  • Behandeling van acne
  • Doodt de P. acnes bacterie (zorgt voor ontstekingen en schilferende werking op de huid)
  • Remt de aanmaak van overtollig talg 

Dosering

Reinig de huid met een milde, zeepvrije reiniger of was de huid met lauw water en breng Benzac 50 mg/ml ’s avonds dun aan, alléén op de plaatsen met acne (niet inmasseren). Was de gel er ’s ochtends vroeg weer af. Als dit na enkele dagen goed wordt verdragen dan kan de behandeling worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds).

Gebruiksadvies

Bij een gevoelige huid of indien bijwerkingen optreden bij gebruik van andere middelen tegen puistjes, eerst de gel op een klein oppervlak proberen,  bijv. achter het oor of in de holte van de elleboog.

Bijwerkingen

Zeer vaak optredende bijwerkingen (treden op bij meer dan 1 op de 10 patiënten): droge huid, rode huid, huidschilfering, branderig gevoel. Vaak optredende bijwerkingen (treden op bij minder dan 1 op de 10 patiënten maar bij meer dan 1 op de 100): jeuk (pruritus), stekende pijn in de huid, rode plek als gevolg van huidirritatie.

Zie de bijsluiter voor overige bijwerkingen.

Interacties

Andere geneesmiddelen tegen acne (die tretinoïne (vitamine A-zuur) of adapaleen bevatten) kunnen eventueel gelijktijdig met Benzac worden gebruikt, maar ze mogen niet op hetzelfde moment als Benzac op de huid worden aangebracht. Deze andere geneesmiddelen moeten dan ’s avonds worden aangebracht, en Benzac ’s ochtends.

Zwangerschap / Borstvoeding

Bij gebruik volgens het advies in de bijsluiter kan dit middel, voor zover bekend, zonder gevaar tijdens de zwangerschap en borstvoeding worden gebruikt.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet wanneer:

  • u het middel wilt aanbrengen op beschadigd huid
  • u uitgebreid blootgesteld wordt aan zon of de zonnebank

Samenstelling

Benzoylperoxide, natriumdioctylsulfosuccinaat, natriumedetaat, poloxameer 182, carbomeer 980, propyleenglycol (E1520), colloïdaal siliciumdioxide (E551), glycerol (E422), acrylaatcopolymeren, natriumhydroxide (E524), gezuiverd water.

Inhoud

40 gram

Verpakkingsvorm

Tube

Meer informatie

Voor het beste resultaat is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

  • Reinig de huid met een milde, zeepvrije reiniger of was de huid met lauw water (niet te heet). Na het wassen droogdeppen i.p.v. wrijven.
  • Bent u gewend om een dagcrème of make-up te gebruiken? Neem dan producten op waterbasis. Die verstoppen de poriën niet. Breng dit dun aan.
  • Puistjes kunnen verergeren door het gebruik van middelen met een schurende werking op de huid, door krabben of uitknijpen van beschadigde huid en door overmatig reinigen van de huid. Cosmetica en sommige geneesmiddelen kunnen puistjes verergeren. Ook door spanningen en vlak voor de menstruatie kan een toename van puistjes optreden. 

Merk

Galderma

Sterkte

50 mg/ml

Hoe te bewaren

Bewaren beneden 25°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen