Betadine Oplossing

Betadine Oplossing is geschikt voor het uitspoelen en desinfecteren van kleine en ondiepe snij- of prikwonden.

 3,25
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Betadine Oplossing

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Betadine Oplossing is een desinfectans (ziektekiemdodend middel), waarvan het werkzame bestanddeel, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft.
Betadine Oplossing is geschikt voor het uitspoelen en desinfecteren van kleine en ondiepe snij- of prikwonden. Het is de meest verkochte Betadine variant en onmisbaar in elk medicijnkastje. 

Te gebruiken bij

  • Desinfectie van snij-, schaaf- en brandwonden en
  • van de huid voor injecties en bloedtransfusies en
  • pre- en postoperatieve desinfectie van het operatiegebied.

Productvoordelen

  • Voorkomt en behandelt infecties van kleine en grote wonden
  • Verkleint zo de kans op littekens
  • Prikt niet en is daarom kindvriendelijk

Gebruiksadvies

U kunt Betadine oplossing direct vanuit de flacon of door middel van een watje, tampon of nat kompres opbrengen. Het afdekken met verband kan zonder bezwaar plaatsvinden. De werking van Betadine oplossing berust op geleidelijk uit deze verbinding vrijkomend jodium dat geen pijn veroorzaakt bij contact met de huid. Door de bruine kleur, die duidt op de aanwezigheid van jodium, is de plaats zichtbaar waar gedesinfecteerd is. De desinfecterende werking van Betadine duurt voort zolang de bruine kleur zichtbaar is. In geval u bemerkt dat Betadine oplossing te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Huidirritatie

Interacties

Er zijn geen specifieke gevallen van wisselwerking van Betadine oplossing met andere (genees)middelen bekend. Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt verkrijgen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt.

Contra-indicaties

Gebruik Betadine oplossing niet:

  • bij toepassing op grote huidoppervlakken wanneer u last heeft van een overmatige schildklierwerking.

Wees extra voorzichtig met Betadine oplossing:

  • bij jodiumovergevoeligheid en schildklierafwijkingen
  • niet te gebruiken ter voorkoming van tetanus.

Inhoud

15 milliliter

Meer informatie

Pas op met aanbrengen, want de dunne oplossing druppelt makkelijk op uw kleding. Mocht er toch Betadine op uw kleding komen, dep de vlek dan met een stuk keukenrol met natuurazijn (niet wrijven!) en was het kledingstuk daarna met wasmiddel.

Let op!
Betadine bevat povidonjodium als werkzame stof. Gebruik dit niet op grote huidoppervlakken bij een door een arts vastgestelde, overmatige werking van de schildklier.

Merk

Betadine

Hoe te bewaren

Buiten bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 30 °C.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen