Coach voor moeders
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

5 tips voor een ontspannen decembermaand

Ik hoor nu al regelmatig moeders verzuchten dat de drukke decembermaand er weer aan komt. Aan de ene kant vinden ze het heel gezellig, maar aan de andere kant komt er zoveel extra’s op hen af dat ze nu al de stress voelen. Zo sprak ik laatst Ella (34 jaar, 2 kinderen) die mijn hulp had ingeroepen voor een betere balans tussen werk en gezin. Het was inmiddels het derde gesprek en al wandelend vertrouwde ze me toe dat ze zich nu al druk maakt om de feestdagen.

“Misschien wel gek, maar ik kan daar echt over piekeren. Als ik denk aan alles wat ik moet gaan doen, krijg ik op voorhand al stress: de cadeautjes die ik moet gaan kopen voor pakjesavond en voor op school, het versieren van het huis, de kerstboom halen en optuigen, de hapjes maken voor oudjaar en een lijst maken van alle mensen die ik zeker wil uitnodigen. Er staat zoveel op mijn to do lijstje! En dan ben ik er nog niet, want op mijn werk is het in die tijd extra druk door de producten die wij rondom de feestdagen verkopen. Poeh, als ik het mezelf hoor vertellen dan word ik er al moe van!” Ella heeft zonder twijfel last van ‘alles willen’ en daardoor heeft ze nu al het gevoel achter zichzelf aan te hollen, terwijl het nog niet eens december is. Een kwestie van te veel ballen in de lucht willen houden en het ‘te goed willen doen’.

Herkent u dat? Dat u zoveel wilt – het liefst én, én, én. En dat daarnaast uw leven vol zit met dingen die moeten? Ik geef u graag vijf tips om hier anders mee om te gaan, zodat u dit jaar ontspannen de decembermaand kunt ingaan:

 

1.            Bedenk van tevoren wanneer het voor u een ontspannen en gezellige tijd is. Denk aan de dingen die u wél wilt in plaats van niet wilt, zodat u de feestdagen relaxt en genietend doorkomt.

 

2.            Spreek met uzelf af dat u écht gaat genieten en ontspannen. Ook al ontbreekt er iets of gaat iets niet zoals u dat wilt. Het hoeft niet perfect te gaan.

 

3.            Realiseer u dat u veel wilt, maar dat het niet zo is dat u perse moet doen wat u allemaal wilt. Wees blij met minder.

 

4.            Versimpel de feestdagen. Voordat u het weet, rennen de feestdagen aan u voorbij. Of rent u aan de feestdagen voorbij. Pak het dit jaar dus simpeler aan: maak uw to-do lijstje korter, ga niet op alle uitnodigingen in en bestel de oliebollen van te voren bij de bakker.

 

5.            Minimaliseer de drukte en prikkels zoveel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een dag thuis met z’n tweeën of met het gezin, ga een frisse boswandeling maken of neem tussen twee afspraken in een time-out voordat u weer de drukte induikt.

 

Kortom, versimpel de feestdagen en u kunt er dit jaar ontspannen van genieten!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen