Care for Women
In 1997 richtte Catherine van Heest de organisatie Care for Women op. Care for Women is een groot landelijk netwerk van bijna 100 praktijken, waar specialisten vrouwen helpen met hormonale problemen. Ook startte Catherine het Care for Women Opleidingscentrum, waar zorgprofessionals bijscholing krijgen op het gebied van de gezondheid van de vrouw.

APK voor uw lijf

Mijn auto gaat ieder jaar voor een APK, om te voorkomen dat ik problemen krijg. Het kost wat geld, maar iedere keer ben ik toch weer blij als hij goedgekeurd wordt. Mijn lijf is 45 jaar oud. Ik sta aan het begin van de overgang. Ik rook niet, drink nauwelijks, maar beweeg wel wat te weinig. Ik weet dat tijdens de overgang de kans op hart- en vaatziekten sterk toeneemt en dat het doodsoorzaak nummer 1 is. Maar volgens de overheid is het niet nodig u preventief te laten controleren.

Wel op borstkanker, ook al overlijden er veel meer vrouwen aan hart- en vaatziekten en is er bovendien met leefstijlaanpassingen veel meer gezondheidswinst te behalen. Al snel na het ontstaan van Care for Women introduceerde ik de healthcheck bij vrouwen in de overgang. Een analyse van gegevens van meer dan 2000 vrouwen (gemiddeld 55 jaar) liet zien: 61 procent had een verhoogd cholesterol, 29 procent een verhoogde bloeddruk en 7 procent een te hoog glucosegehalte. Meestal waren leefstijlaanpassingen voldoende om tot normaaluitslagen te komen. Deze vrouwen waren blij dat ze de healthcheck bij ons gedaan hadden; blij met het persoonlijke advies dat ze gekregen hadden, zodat ze er tijdig iets aan konden doen. Niet iedereen hoeft zich te laten screenen, dat moet een keus blijven. Het kan echter alleen een keus zijn als vrouwen deze risico’s net zo goed kennen als die van borstkanker. En daar ligt naar mijn mening een taak voor de overheid. Ik wil niet graag aan de kant van de weg komen te staan, maar in een goede gezondheid genieten van mijn oude dag. Dat is mijn keuze.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen