Diëtist
Quirina heeft de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en volgt sinds het behalen van haar diploma elk jaar diverse bijscholingen (o.a. post hbo) en symposia. Vanaf 1997 is zij zich gaan specialiseren op het gebied van kindervoeding en voedselovergevoeligheid. In 2007 heeft zij haar eigen praktijk geopend: DE diëtistenpraktijk. Lid: Diëtisten Info Netwerk Coeliakie (DINC) en Netwerk Kinderdiëtisten (NKD).

Publicaties:

Dieetbehandelingsprotocol Voedselovergevoeligheid (allergische en niet-allergische voedselovergevoeligheid) bij zuigelingen. 2010Uitgevers (herziening 2015) www.quirinaengels.nl

De gevolgen van een onvolwaardige voeding

Een goede voeding gaat uit van ‘Richtlijnen goede voeding’ die zijn gebaseerd op adviezen uitgebracht door de Gezondheidsraad. Dit is voor u als consument uitgewerkt in de schijf van vijf. Een voeding volgens de schijf van vijf levert 100 procent van de benodigde hoeveelheid vitamines en mineralen en 80 procent van de behoefte aan eiwit, vetten en koolhydraten en dit zorgt er voor dat het lichaam gezond blijft. Neem Frank als voorbeeld van wat een onvolwaardige voeding kan doen.

Frank heeft al een lang lijnverleden. Hij is na het stoppen met roken 20 kilogram aangekomen. Door het drinken van allerlei sapjes is hij vervolgens 45 kilogram afgevallen, maar helaas is hij weer snel in zijn oude eetpatroon teruggevallen. Zeven jaar later is hij weer fors aangekomen en weegt hij 156 kilogram. Hij heeft last van zijn gewicht, zeker bij het uitoefenen van zijn hobby: golfen. Als ik hem vraag wat hij eet, blijkt dat hij om gewicht te verliezen steeds meer te hebben weggelaten en nu niet meer te eten dan twaalf rijstwafels met beleg, wat groenten en vlees. Door allerlei sociale verplichtingen drinkt hij wel gemiddeld twee keer per week 20 glazen bier en gaat hij regelmatig uit eten. De samenstelling van de voeding van Frank is niet optimaal en daardoor kan op korte of lange termijn een tekort aan belangrijke voedingsstoffen ontstaan. Zijn weerstand is dan ook slechter geworden. Hij is vaak verkouden, moe en voelt zich niet fit. Op mijn advies is hij een volwaardige voeding met onder andere voldoende fruit, melk(producten), brood en minder alcohol gaan gebruiken. Tijdens de volgende afspraak vertelt hij dat hij rustig gaat zitten en geniet van zijn boterham. Hij geeft zelf aan zich ontzettend goed te voelen en heeft het gevoel dat zijn lichaam ‘het weer doet’. In een jaar tijd valt hij 25 kilogram af. Dit is een voorbeeld van hoe belangrijk goede voeding voor mensen met overgewicht is. Het is niet gunstig om te veel te eten, maar ook niet om te weinig of eenzijdig te eten. Hierdoor kan de voeding onvolwaardig worden en leiden tot gezondheidsklachten.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen