Huisarts
Wouter studeerde Geneeskunde in Nijmegen en werkte vervolgens als algemeen militair arts bij de Landmacht. Hij rondde in 2012 zijn opleiding tot Huisarts in Utrecht af, waarna hij nog 2,5 jaar als militair huisarts werkte in Utrecht en Soesterberg, eveneens bij de Landmacht. Wouter is vanaf 2015 waarnemend huisarts in de regio Utrecht. Tot slot is hij geregistreerd bij het LCR als reizigersarts.

De griepprik, moet dat nou?

Moet ik hem halen of niet? Waarom elk jaar weer een nieuwe prik? Welk nut heeft het eigenlijk? Waarom ik? Dit zijn zo van die vragen die bij u op kunnen komen wanneer rond deze tijd de uitnodiging voor de griepprik u bereikt.

Griep is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door het griepvirus. Het komt elk jaar voor, met name in de winter. Waarschijnlijk kent u de verschijnselen wel: koorts, hoofdpijn, spierpijn, moeheid en soms hoesten en keelpijn. Meestal gaat het binnen een tot drie weken vanzelf over zonder al te veel problemen. Bij mensen die tot de risicogroep behoren kan griep echter een stuk vervelender verlopen. Mensen ouder dan zestig jaar, mensen met bepaalde chronische aandoeningen (hart- of vaatziekten, longziekten, suikerziekte, nieraandoeningen) en mensen met een verminderde afweer (bijvoorbeeld door bepaalde medicatie) behoren tot die risicogroep. Voor hen geldt het advies om jaarlijks de griepprik te halen. Het vaccin ‘beschermt’ tot ongeveer zes maanden en elk jaar kan het griepvirus net weer anders zijn. Daardoor is er dus elk jaar een nieuwe griepprik nodig. De prik geeft helaas geen garantie dat u de griep niet krijgt. Wel wordt de kans dat u de griep krijgt een stuk kleiner en als u dan toch de griep krijgt verloopt deze vaak milder en zijn er minder vaak complicaties zoals een longontsteking. De griepprik is er ook voor kinderen en zwangere vrouwen die tot een risicogroep behoren.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen