Apotheker
Marianne Schepers heeft de opleiding Farmacie gevolgd in Utrecht. Na haar afstuderen in 1992 is zij werkzaam geweest als openbaar apotheker in Service Apotheek Ballintijn in Weesp. Sinds 2001 is zij werkzaam voor Nederlandse Service Apotheek Beheer BV, waar zij zich bezighoudt met farmaceutische patiƫntenzorg en aanverwante zaken. Zo is zij ook eindredacteur van het magazine Leef! Het gratis tijdschrift van Service Apotheek dat vier keer per jaar verschijnt en inmiddels een oplage heeft van 1.200.000. Daarnaast is zij lid van de SIG (Special Interest Group) Diabetes en SIG CVRM van de KNMP en is zij betrokken bij de KNMP richtlijnontwikkeling, o.a. diabetes, CVRM en medicatie-beoordeling.

Eczeem, kwestie van smeren?

Het lijkt zo simpel. U hebt een plekje dat wat jeukt. U smeert er wat op en het gaat wel weer over. Tot blijkt dat een gewone crème of bodylotion toch niet voldoende werkt. Integendeel, de vlekjes breiden zich zelfs uit. Naar de dokter dus.

Vanaf dat moment lijkt het wel ‘trial and error’. Een likje van het een afwisselen met een eigen bereid mengsel van de apotheek. Als het niet helpt komt er nog wat anders bij of wordt er gekozen voor wat sterkers. En dan maar hopen dat het over gaat. In veel gevallen lukt dat gelukkig ook, maar voor het zover is, krijgt u allerlei adviezen mee, zoals niet te veel douchen en zeker niet te veel zeep gebruiken. Het een dik smeren, het ander juist weer dun. Kortom een hele weg te gaan.

Als u nu denkt dat het alleen bij jonge kinderen optreedt die er wel weer overheen groeien dan hebt u het mis. Zelf heb ik met mijn oudste zoon heel wat gesmeerd in zijn jonge jaren. Als baby had hij vooral plekjes in zijn knieholtes en aan de binnenkant van zijn ellebogen. Met name bij warmer weer stak het eczeem weer de kop op. Gelukkig is het daarna lange tijd rustig gebleven tot hij op latere leeftijd last kreeg van eczeemplekken op zijn scheenbenen. Hoe kan dat nu? Wat blijkt, zijn scheenbeschermers die hij gebruikte voor zijn voetbal, broeiden enorm. Reden om voortaan een kousje onder de scheenbeschermers te dragen. Zo af en toe vlamt het eczeem weer op en bij een allergietest is ook wel gebleken dat hij allergisch kan reageren op bepaalde pollen, melk en nog wat aanverwante zaken. Reden om af en toe weer extra op de voeding te letten en soms toch weer tijdelijk te smeren.

Anders is het bij iemand in mijn familie. Nooit klachten gehad, maar nu al twee jaar aan het kwakkelen met plekjes over het hele lichaam. Het ene smeerseltje na het andere geprobeerd. Niks lijkt te helpen. ’s Nachts krabben tot bloedens toe. Wat blijkt: de ziekte van Duhring. Een nog niet eerder ontdekte overgevoeligheid voor gluten. In zo’n geval is smeren dus wel ondersteunend, maar zal je ook de oorzaak moeten aanpakken.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen