Apotheker
Jos heeft bijna twintig jaar ervaring als apotheker. Hij heeft in verschillende openbare apotheken in Noord-Nederland gewerkt en werkt momenteel als apotheker voor Service Apotheek en Leef.nl. Daarnaast is hij hoofdredacteur van een apothekersvakblad en is hij mede-oprichter van een scholingsinstituut voor inhalatiemedicatie. Hij heeft een brede kennis van de behandeling met geneesmiddelen van aandoeningen waarvoor u naar de huisarts gaat.

Even slikken

Apothekers komen regelmatig bij patiënten thuis. Bijvoorbeeld wanneer iemand door een slechte gezondheid niet naar de apotheek kan komen, maar toch vragen over de medicijnen heeft. Ook komt het voor dat apothekers op eigen initiatief een bezoekje brengen aan een patiënt, bijvoorbeeld omdat er iets vreemds is opgevallen aan de medicatie. Het dossier van een oudere heer trok mijn aandacht, omdat meneer al jarenlang vier maal per dag een inhalatiecapsule voor zijn COPD gebruikte.

Ik kon echter niet zien wanneer hij voor het laatst een nieuw apparaatje om de capsules te inhaleren van ons had gehad. Ook wilde ik graag de inhalatietechniek van meneer eens controleren. Ter voorbereiding op mijn aangekondigde komst had zijn dochter, die graag bij het gesprek aanwezig wilde zijn, al zijn medicijnen op de keukentafel uitgestald. Op mijn vraag waar de inhalator voor de capsules was reageerden zowel patiënt als zijn mantelzorgster verbaasd. Een dergelijk apparaatje had hij, voor zover zij wisten, nooit gehad. Hij slikte de capsules viermaal daags gewoon door, net als zijn andere medicijnen. En ja inderdaad, hij had vrij veel last van een droge mond, maar het verband met het inslikken van deze capsules hadden ze nooit gelegd. Ook ik moest even slikken. Het niet goed volgen van de gebruiksaanwijzing kan soms onverwachte gedaanten aannemen. En dat is niet altijd te wijten aan de patiënt zelf.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen