Arts
Gerda is geboren in Amersfoort, waar zij op de lagere school en het gymnasium heeft gezeten. Zij studeerde in Utrecht, deed haar specialistenopleiding in het Emma Kinder Ziekenhuis in Amsterdam en het Children’s Hospital in Seattle, Washington in de Verenigde Staten. Als kinderarts is zij werkzaam geweest in wat tegenwoordig Ziekenhuis Ter Gooi in Blaricum heet. De laatste jaren heeft zij daarbij waargenomen in verschillende ziekenhuizen en het astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Tot slot organiseert Gerda congressen voor Werkgroep Artsen Advocaten WAA over letselschade onderwerpen en voor kinderartsen over kinderradiologie.

Publicaties:

Kinderradiologie voor Kinderartsen, VU Uitgeverij 2003 en Wat mankeert mijn kind?, Uitgeverij Terra Lannoo 2007

Gezond genieten van het Sinterklaasfeest

Wat was het spannend. Zou Sinterklaas wel op tijd aankomen? Want de boot leek weer terug te varen naar Spanje. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en is de Sint met al zijn Pieten veilig aangekomen in Nederland. Nu kunnen alle kinderen vol verwachting uitzien naar de verjaardag van Sinterklaas en misschien mogen ze de komende tijd hun schoen wel een keer zetten. Tot zover allemaal vrolijke en spannende dingen, maar heeft het sinterklaasfeest ook een schaduwzijde?

Ja, maar het valt wel mee. Houd bijvoorbeeld rekening met de hoeveelheid zoetigheid die uw kind binnenkrijgt: speculaas, marsepein, zoete suikerbeesten. Zoetigheid is eigenlijk voor niemand gezond, maar af en toe een keertje smikkelen mag wel. Kinderen met suikerziekte, oftewel diabetes type 1 of 2, moeten wel extra voorzichtig zijn. Ik begrijp best dat kinderen niet alle zoetigheid onthouden kan worden in deze decembermaand, maar het is niet verstandig een kind met suikerziekte gewoon mee te laten snoepen met de andere kinderen in het gezin en dan wat extra insuline te spuiten om de bloedsuiker enigszins binnen de perken te houden. Probeer als gezin, want dat is voor iedereen goed, de hoeveelheid snoep te beperken en geef wat extra snoeptomaatjes, komkommer of een klein blokje kaas. Als uw kind door een diëtist wordt begeleid, heeft die vast wel leuke, creatieve en ook gezonde ideeën.

 

Tja, en dan het bezoek van Sinterklaas bij de mensen thuis. Ik deel graag met u wat ik heb geleerd op Pakjesavond een aantal jaar geleden. Sint en zijn twee Pieten belden niet gewoon aan, maar kwamen heel luidruchtig en bonzend op de ramen en zingend binnen. De kinderen, die vol verwachting op Sinterklaas zaten te wachten, raakten vervolgens volledig van streek en in paniek en hebben helemaal niet genoten van het persoonlijke bezoek van de Sint en zijn knechten, maar hebben er een nare herinnering aan over gehouden. Mijn advies: probeer Sinterklaas en zijn Pieten van tevoren in te lichten hoe de kinderen het beste benaderd kunnen worden. Dan wordt het een geweldig leuk feest en dat is uiteindelijk de bedoeling.

 

En dan nog een wijze raad van een goede vriend van Sinterklaas: geef de kinderen niet te veel cadeautjes, want met een enkel geschenk zijn ze vaak ook heel blij en als er een overdaad aan pakjes is voor iedereen, dan kan het kind niet meer kiezen en geniet er nauwelijks van. Heel veel plezier!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen