Arts
Gerda is geboren in Amersfoort, waar zij op de lagere school en het gymnasium heeft gezeten. Zij studeerde in Utrecht, deed haar specialistenopleiding in het Emma Kinder Ziekenhuis in Amsterdam en het Children’s Hospital in Seattle, Washington in de Verenigde Staten. Als kinderarts is zij werkzaam geweest in wat tegenwoordig Ziekenhuis Ter Gooi in Blaricum heet. De laatste jaren heeft zij daarbij waargenomen in verschillende ziekenhuizen en het astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Tot slot organiseert Gerda congressen voor Werkgroep Artsen Advocaten WAA over letselschade onderwerpen en voor kinderartsen over kinderradiologie.

Publicaties:

Kinderradiologie voor Kinderartsen, VU Uitgeverij 2003 en Wat mankeert mijn kind?, Uitgeverij Terra Lannoo 2007

Goede voornemens voor uw kinderen

Weet u wat er nu zo merkwaardig is aan al die goede voornemens in het nieuwe jaar? Ze duren maar zo kort! Het is soms lastig om goede voornemens vol te houden, maar zullen we toch proberen met elkaar een aantal goede voornemens af te spreken? Dit zijn ideeën voor goede voornemens voor uw (klein)kinderen.

Na alle speculaas, chocoladeletters, uitgebreide kerstdiners en niet te vergeten de oliebollen, is het in januari tijd om weer gezond eten te gaan eten. Weet u nog, een aantal jaren geleden? Snoep gezond, eet een appel! Het zou een goed voornemen zijn om in het nieuwe jaar (bijna) geen snoep meer te kopen. Wat is er op tegen om een paar kleine tomaatjes, een stukje komkommer of wat fruit mee naar school te nemen? De kans is groot dat uw kind deze gezonde snacks net zo lekker vindt als snoep! Bij verjaardagsfeestjes hoort natuurlijk wat lekkers. Dat is helemaal geen ramp, maar beperk de zoetigheid tot bijvoorbeeld één stukje taart (zonder slagroom) en wat limonade en ga dan met de kinderen spelletjes doen of een speurtocht in het bos, park of in een museum.

 

Een ander goed voornemen voor de kinderen zou zijn dat ze elkaar niet meer pesten. Daar ligt een mooie taak voor de (groot)ouders. Leg uw (klein)kind uit dat iemand niet gepest zou moeten worden, alleen omdat dat kind er iets anders uit ziet of zich niet helemaal als de andere kinderen uit de groep gedraagt. Vraag het kind eens hoe hij of zij het zou vinden om zelf gepest te worden. Wedden dat hij dat niet leuk zou vinden. Wanneer een jong kind leert zich in te leven in de gevoelens van een ander, dan wordt dat vanzelfsprekend, zodat het als ouder kind of volwassene eerst nadenkt voordat het iemand pest, treitert of beledigt. Het is wel belangrijk dat u zelf het goede voorbeeld geeft!

 

Nog een idee voor een goed voornemen: probeer elke dag iets aardigs voor een ander te doen! Als iemand iets laat vallen, raap het dan even op, help een jonger broertje of zusje eens met huiswerk, ruim eens ongevraagd je kamer op of help spontaan met andere werkjes in huis. Het kind zal zien dat het leuk is om andere mensen blij te maken en als iedereen elke dag iets aardigs voor een ander doet, dan ziet de wereld er toch een stukje vrediger uit. En dat wensen we elkaar toch elk jaar met Kerstmis toe? Vrede op aarde! Ik wens u een gelukkig 2014!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen