Huidtherapeut
Erna heeft meer dan 15 jaar ervaring als huidtherapeute. Als bestuurslid PR - PA van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) probeert zij de beroepsgroep steeds bekender te maken en iedereen de toegevoegde waarde van de huidtherapeuten duidelijk te maken. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van vaatjes, pigmentvlekken, overbeharing, verwijderen van tatoeages, schimmelnagels, acne-littekens, littekens met laser en IPL en acne met laser en medische peelingen.

Haarverlies bij vrouwen

Vrouwen met dun haar als gevolg van hevig haarverlies hebben dikwijls niet alleen een probleem met hun haar. Haarverlies is meestal een uiting van een ander, onderliggend probleem. Bovendien kan het uitgedunde haar het zelfvertrouwen een flinke deuk geven en in ernstige gevallen er zelfs toe leiden dat iemand helemaal geen mensen meer wil zien.

Een veelvoorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen is stress als gevolg van een emotionele gebeurtenis. De haaruitval stopt dan vaak weer als de stressvolle periode is afgesloten. De oorzaak kan ook liggen in het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Wanneer u vermoedt dat uw haaruitval wordt veroorzaakt door een geneesmiddel dat u gebruikt, neem dan contact op met uw arts. Het is mogelijk dat u in overleg kunt overstappen op een ander middel.

 

De meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen wordt ‘vrouwelijke kaalheid’ genoemd. Dit is niet altijd makkelijk te behandelen, maar er zijn mogelijkheden om het haarverlies te verminderen en mogelijk te stoppen. Dat u elke dag wat haren verliest is normaal, maar vermoedt u dat u last hebt van meer haarverlies normaal is? Overleg dan met uw huisarts om te bepalen waardoor de haaruitval wordt veroorzaakt en welke mogelijkheden er zijn om dit onder controle te houden.

 

U kunt het volgende zelf doen: masseer uw hoofdhuid tijdens het wassen om hem goed doorbloed te houden, probeer stress zoveel mogelijk te vermijden, rook niet en eet gezond. Gezonde, gevarieerde voeding kan het broos worden van het haar vertragen. Wees voorzichtig met styling, zoals krultang en föhn, en ook met haarverf. Laat u adviseren door een goede kapper. En tot slot, ga bij overmatige haaruitval altijd naar de huisarts!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen