Coach voor moeders
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

Het anders doen én het volhouden!

Veel mensen willen van bepaalde gewoontes af of juist nieuwe aanleren. Lucy (32 jaar, 2 zoontjes) vertelt me dat ze zich over veel dingen druk maakt en overal beren op de weg ziet. “Ik wil graag meer in het hier en nu leven, genieten van de momenten met mijn kinderen en mijn man. Wat zou het heerlijk zijn als ik meer invloed heb op hoe ik reageer. Dat ik het gevoel heb dat ik grip heb op wat ik doe. Nu lijkt het wel of ik alleen maar bezig ben met brandjes te blussen, zowel op het werk als thuis. En dat wil ik niet meer, ik wil het anders!”

Lucy heeft zich al heel vaak voorgenomen om niet boos te worden op haar kinderen aan het einde van een werkdag en om niet meer zo te zeuren tegen haar man over allerlei klusjes in huis. Die goede voornemens heeft ze ook echt, maar om ze vol te houden, is heel moeilijk. Waar ligt dat nu aan? Al pratende komen we erachter dat ze de nadruk legt op het negatieve gedrag van haar kinderen of op de klusjes die haar man niet heeft gedaan. Helaas is er één waarheid als een koe en dat is: ‘wat je aandacht geeft, dat groeit’. En zo komt Lucy in een vicieuze cirkel terecht van zich druk maken over dingen en beren op de weg zien.

 

De tip om hier anders mee om te gaan, is om de positieve dingen aandacht te geven, zodat die groeien. En om meer concrete dingen met aandacht te gaan doen. Met Lucy spreek ik af dat ze een week lang één ding per dag met aandacht gaat doen. De dingen die ze fijn vindt zijn douchen en voorlezen aan haar peuter. Als ik haar na twee weken spreek, vertelt ze oprecht verbaasd te zijn door het effect: “Ik vond het heerlijk om die momenten in het hier en nu te ervaren. Ik zag het echt als tijd voor mezelf. Ik geniet nu veel meer als ik onder de douche sta. Ik ruik de douchegel en ik voel het warme water. Maar wat ik nog het fijnst vind is met volle aandacht voor te lezen aan mijn kleine. Ik zie hoe hij geniet, ik ruik zijn pasgewassen pyjamaatje, ik voel zijn warme lijfje tegen me aan. Dat doet mij zoveel dat ik merk dat ik heel anders reageer als ik ’s avonds thuiskom en hij huilt. Ik ben dan veel milder en kan er makkelijk mee omgaan”.

 

Door de praktische mindfulness oefeningen wordt de ‘aandachtsspier’ getraind. Wij moeders hollen vaak van hot naar her en gunnen onszelf geen tijd om even stil te staan. Als u dit juist wel doet en met aandacht die taak of activiteit uitvoert, dan ervaart u het op een heel andere manier. Intenser, alerter en positiever. En hierdoor is het makkelijker om keuzes te maken over dingen die zich aandienen: een huilend kind wanneer u thuiskomt of een volle wasmand op uw vrije dag. U creëert ruimte in uw hoofd om tijdens een keuzemoment te doen wat u belangrijk vindt en wat er toe doet in het leven.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen