Coach voor moeders
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

Het geheim van ouderen die lang zelfstandig wonen

De overheid wil dat senioren langer zelfstandig blijven wonen. Veel oudedagvoorzieningen worden afgeschaft of zijn onbetaalbaar. Sommige ouderen hebben daardoor simpelweg geen keuze en moeten zich zien te redden met hulpmiddelen en aanpassingen aan hun huis. Daarnaast is er een groep ouderen die er bewust voor kiest zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Wat maakt het verschil?

Deze groep ouderen lijkt anders te denken, anders te leven. Ze ogen vitaler. Bij mij in de straat woont er zo’n stel van ver over de tachtig. Ze vertelden mij onlangs: “We willen de regie over ons leven houden. Natuurlijk hebben we lichamelijke beperkingen, maar met een aantal hulpmiddelen redden wij het prima. Onze zoon komt een keer per maand langs om de grote klussen in de tuin te doen en we hebben hulp voor het zware schoonmaakwerk, maar de rest doen we allemaal zelf.”

 

Uit onderzoek van A. Sonnevelt en F. Bakker is gebleken dat het geheim voor een goede gezondheid op hoge leeftijd te maken heeft met zes gezondheidsvoorwaarden. De belangrijkste is een zinvol leven. Dit kan ook iets heel simpels zijn. De andere vijf zijn: ondersteunende relaties, positief denken, regelmatige herstelmomenten, voldoende beweging en optimale voeding.

 

Het koppel uit mijn straat is het levende bewijs. “Wij halen zo veel plezier uit onze tuin! En als we moe zijn van het tuinieren, gaan we een dutje doen ’s middags. Onze kinderen zijn natuurlijk ook heel belangrijk voor ons, al zijn ze hier niet elke week. Daarom is het extra fijn dat we goed contact hebben met buurtgenoten. En wat betreft voeding: wij zijn niet van kant en klare pakjes en zakjes uit de supermarkt.” Ik hoop maar dat ze nog heel lang zelfstandig kunnen blijven wonen in mijn straat!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen