Apotheker
Marianne Schepers heeft de opleiding Farmacie gevolgd in Utrecht. Na haar afstuderen in 1992 is zij werkzaam geweest als openbaar apotheker in Service Apotheek Ballintijn in Weesp. Sinds 2001 is zij werkzaam voor Nederlandse Service Apotheek Beheer BV, waar zij zich bezighoudt met farmaceutische patiƫntenzorg en aanverwante zaken. Zo is zij ook eindredacteur van het magazine Leef! Het gratis tijdschrift van Service Apotheek dat vier keer per jaar verschijnt en inmiddels een oplage heeft van 1.200.000. Daarnaast is zij lid van de SIG (Special Interest Group) Diabetes en SIG CVRM van de KNMP en is zij betrokken bij de KNMP richtlijnontwikkeling, o.a. diabetes, CVRM en medicatie-beoordeling.

Hoofdluis? Niet meer als Mien Dobbelsteen door het huis

Iedere ouder die een kind op de basisschool heeft of heeft gehad kent het wel: de luizencontrole. Vaste prik op iedere school, vooral na de vakantie. En dan maar hopen dat uw eigen kind er niet bij zit.

Helaas is de kans op het krijgen van hoofdluis voor iedereen eigenlijk even groot. Hoofdluis maakt geen onderscheid in sociale klassen. Ook trekken hoofdluizen zich niets aan van fris gewassen haren. Sterker nog, ze hebben een voorkeur voor schone hoofden. Wat te doen?

Preventief behandelen heeft geen zin. Bij gebruik van chemische middelen kan dit zelfs resistentie in de hand werken. Met andere woorden; de hoofdluis wordt minder gevoelig voor een behandeling als het echt nodig is. Dus ook al willen we besmetting allemaal graag voorkomen, het blijft een kwestie van afwachten of uw kind getroffen wordt. Als dat het geval is, zit er niks anders op dan kammen, eventueel in combinatie met een behandeling (bij voorkeur met een dimeticon-bevattend preparaat).

In de tijd dat mijn kinderen nog op de basisschool zaten waren de voorschriften nog veel strenger. Alle kleding, beddengoed en knuffels moesten op minimaal 60 graden worden gewassen of anders in de diepvries worden gelegd. Dus naast de boodschap dat het kind luis had en de ouders alles voelde kriebelen, moest men ook nog eens grondig door het huis heen. Gelukkig heeft het RIVM in 2011 nieuwe richtlijnen opgesteld en volstaat tegenwoordig de behandeling van het kind en controle van de huisgenoten, maar hoeft u niet meer als een Mien Dobbelsteen door uw huis heen.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen