Longarts
Wanda is geboren in Den Haag en bracht het grootste deel van haar jeugd in Borneo en Soedan door. Tijdens de middelbare school ging zij naar een internaat in Den Haag. Ze studeerde in Leiden en deed haar deelopleiding Interne Geneeskunde in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. De opleiding tot longarts deed zij in het VUMC in Amsterdam. Wanda is allround longarts. De eerste jaren bekwaamde zij zich in de palliatieve zorg en in ethische kwesties rond het levenseinde. Momenteel is ze werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam als longarts-oncoloog. Daarnaast is Wanda voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd en samen met collega en vriendin longarts Pauline Dekker won zij de prestigieuze KWF-Muntendam prijs. Wanda is gehuwd, heeft drie kinderen en woont in Amsterdam.

Publicaties:

Nederland stopt! Met roken en Motiveren kun je leren (voor gezondheidswerkers).

Is uw kind weerbaar genoeg?

Naar de middelbare school gaan is een grote stap voor uw kind. Duizend en een zorgen en vragen kunnen door uw hoofd spoken. Gaan zijn of haar oude vrienden mee? Lukt het om nieuwe vrienden te maken? Is mijn kind weerbaar genoeg (bijvoorbeeld om nee te zeggen tegen sigaretten en alcohol)? Een succesvolle overgang begint eigenlijk al in groep 1 van de basisschool. Waarom? Dat zal ik u vertellen.

Een heel jaar lang is uw kind de oudste van de school geweest, en nu is het een brugpieper. Als uw kind er niet zo bij hoorde op de basisschool kan de overgang naar de middelbare school soms extra spannend zijn. Het kan dat het kind bepaald gedrag gaat vertonen om er bij te horen. Zoals roken en drinken omdat oudere pestkoppen bezweren dat hij of zij dan wel stoer is. Waarna uw kind wél verslaafd is, maar er misschien nog steeds niet bij hoort. De omgeving lijkt er op ingericht uw kind in de fuik van de alcohol en tabak te sluizen. Op elke straathoek is het mogelijk aan drank en sigaretten te komen. Leeftijdscontrole is er nauwelijks tot niet.

Ik roep alle ouders en alle leerkrachten op pesten en uitsluiten te doorbreken. Zo vroeg mogelijk, te beginnen in groep 1. Op de basisschool én op de middelbare school. Kinderen kunnen door omstandigheden zo hard en genadeloos zijn geworden. Accepteer het niet. We weten immers dat als het kind al jong er niet helemaal bij hoorde de kans op verslavingen en andere problemen op de middelbare school veel groter zijn. Maak het kind weerbaar! Leer het nee te zeggen met de goede argumenten. En maak u hard voor een echt veilige omgeving, zonder pesten en verleidingen van alcohol en sigaretten.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen