Apotheker
Lolita is ruim tien jaar werkzaam geweest als allround openbaar apotheker in Laren (NH) en Eemnes. Nu schrijft Lolita artikelen voor Leef.nl en ondersteunt zij het team met farmaceutische kennis.

Jeuk van onderen

Heel soms werd ik in de apotheek wel eens apart genomen door iemand met een intieme vraag. Nu ik bij Leef.nl werk krijg ik dergelijke vragen vaker; online en anoniem durven mensen meer. Regelmatig gaan deze vragen over vaginale klachten. Bijvoorbeeld over vaginale afscheiding; te veel of juist te weinig?

Soms willen mensen hier liever niet mee naar de huisarts. En op zich begrijp ik dat best. Maar het is natuurlijk wel zo dat de huisarts het benodigde onderzoek kan doen voor een juiste diagnose. Vooral wanneer de klachten door een soa (seksueel overdraagbare aandoening) kunnen worden veroorzaakt is dit van belang.

 

In ongeveer twee derde van de gevallen van klachten over overvloedige vaginale afscheiding is de oorzaak gelukkig geen soa, maar een verstoring van het natuurlijke evenwicht tussen de aanwezige schimmels en bacteriën in de vagina. Een vaginale schimmelinfectie, waarbij de schimmel candida albicans overheerst, of een bacteriële vaginose, waarbij bepaalde bacteriën overheersen, is dan het gevolg. Beiden zijn onschuldige, maar heel vervelende aandoeningen. U kunt er meer over lezen op Leef.nl. Met de volgende algemene tips kunt u klachten proberen te voorkomen:

 

- Irriteer het slijmvlies van de vagina niet; gebruik hier geen zeep.
- Vrij alleen met een vochtige vagina.
- Gebruik altijd een condoom als u wisselende partners hebt, om een soa te voorkomen.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen