Coach voor moeders
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

Last van feestdagenstress?

In november en december worden we vaak behoorlijk geleefd; in de aanloop naar het Sinterklaasfeest zijn we druk met cadeaus kopen voor in de schoen en voor pakjesavond. En zodra de Sint weer het land uit is, zetten we de kerstboom neer en volgt de stress rondom het kerstdiner. Laat u zich snel beïnvloeden door de omgeving en de media om de meest originele cadeaus te kopen en de meest overheerlijke kerstdiners te maken? En bent u degene die altijd door uw vrienden wordt gevraagd of oudejaarsavond bij u gevierd kan worden? Om die feestdagenstress dit jaar te voorkomen is het goed om u eens af te vragen waar die stress vandaan komt en hoe u het kunt voorkomen.

Laten we eerlijk zijn: het is en blijft natuurlijk ook écht een drukke tijd! Maar we zijn er ook goed in om ons te laten leiden door de ‘waan van de feestdagen’. En waarom? Omdat we vaak het gevoel hebben dat er dingen van ons verwacht of gevraagd worden die we gewoon moeten doen. Maar van wie dan? In een interview vertelt een bekende schrijfster dat ze er dit jaar klaar mee is: “Ik ga niet meer mee doen met die verplichtingen. Mijn familie vindt dat de feestdagen ieder jaar op een bepaalde manier gevierd moeten worden en iedereen moet daar bij zijn. Want zo hoort het. En van mij worden op oudejaarsavond ‘selfmade’ oliebollen verwacht, want die zijn het lekkerst.” Ze voelt elk jaar de druk toenemen om hieraan toe te geven en loopt vanaf begin december al gestrest rond. Op het moment dat ze voelde dat deze regels voor haar gingen bepalen hoe ze de feestdagen weer moest gaan doorbrengen, knapte er iets in haar. “Ik heb deze regels niet bedacht. Die zijn zo gegroeid in de loop der jaren, maar ik voel dat het niet meer bij mij past. Ik vind andere dingen belangrijk in december en ga het dit jaar anders doen met mijn familie en de oliebollen!”

 

De tip voor de decembermaand is om eens stil te staan bij de gedachten of gevoelens die bij u opkomen door de opmerkingen van anderen of de prikkels uit uw omgeving, waarvan u denkt dat u er wat mee ‘moet’ doen. Als dit stress in uw hoofd en uw lichaam veroorzaakt, weet u genoeg. Dit is wat u eigenlijk niet wilt. Vraag u dan eens af hoe u het wel wilt. Bijvoorbeeld door een dag samen met uw gezin te zijn met Kerst en de andere dag met familie door te brengen. Of misschien wilt u oudejaarsavond met uw buren vieren in plaats met uw grote vriendengroep. Dan kunnen de kinderen gewoon in hun eigen bed slapen en kunt u ze wakker maken als het vuurwerk begint.

 

Als u de verwachtingen en verplichtingen kunt loslaten, dan bent u niet meer zo druk met alles te doen zoals het hoort. En dat zal u een hoop stress schelen, zodat u dit jaar echt kunt genieten van deze bijzondere dagen!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen