Apotheker
Jos heeft bijna twintig jaar ervaring als apotheker. Hij heeft in verschillende openbare apotheken in Noord-Nederland gewerkt en werkt momenteel als apotheker voor Service Apotheek en Leef.nl. Daarnaast is hij hoofdredacteur van een apothekersvakblad en is hij mede-oprichter van een scholingsinstituut voor inhalatiemedicatie. Hij heeft een brede kennis van de behandeling met geneesmiddelen van aandoeningen waarvoor u naar de huisarts gaat.

Levenslang kanker

Het scheiden van mijn rol als echtgenoot van die als zorgverlener was voor mij een van de moeilijkste dingen toen de diagnose leukemie bij mijn vrouw werd gesteld. Probeer de statistische kans op bijwerkingen van chemotherapie maar eens uit te leggen aan iemand die doodsbenauwd is om dood te gaan. En probeer vaktaal maar eens te vermijden als u samen op gesprek bent bij de oncoloog.

Na de succesvolle behandeling brak bij mijn echtgenote een tijd aan van extreme bezorgdheid over haar gezondheid. Komt de kanker terug? Voel ik geen pijntjes? Eet ik wel gezond genoeg? Plotseling stonden de keukenkastjes vol met voedingssupplementen die ik als apotheker op wetenschappelijke basis niet direct kon en zou aanbevelen. Maar aangezien zij zich er goed bij voelde en haar bloedwaarden haar gezondheid bevestigden, was ik er als echtgenoot blij mee.

 

Nu, vijf jaar na de diagnose, gaat het nog steeds prima. De angst en onzekerheid slijten langzaam, maar blijven haar waarschijnlijk levenslang achtervolgen. De potjes met vitaminen en mineralen zullen dus voorlopig niet uit onze keuken verdwijnen. Of ze echt werken of een placebo zijn, mij maakt het niet meer uit… als apotheker én als echtgenoot.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen