Overgangsdeskundige
Karin is werkzaam als Care for Women specialist. Daarnaast is zij docent verpleegkunde met ruim 30 jaar verpleegkundige ervaring waardoor zij weet wat er speelt op het gebied van vrouwengezondheid. Karin heeft 2 praktijken, in Gouda en Alphen aan den Rijn waar zij vrouwen van alle leeftijden bij uiteenlopende klachten en vragen adviseert en begeleidt. Veel van deze klachten worden veroorzaakt door hormonale schommelingen. Hierbij kun je onder andere denken aan de vele klachten die kunnen horen bij de overgang, PMS maar ook anticonceptiekeuze, menstruatieklachten, zwangerschap en hormonale disbalans door borstkanker.

Meer opvliegers in de zomer?

Voor veel vrouwen in de overgang is het naast genieten van het mooie en warme weer, soms ook diep zuchten. Hoe de dag en nacht door te komen in gezelschap van opvliegers en nachtelijk zweten?

Om een opvlieger uit te lokken, is er maar een relatief kleine verandering in uw lichaamstemperatuur nodig. Hoe werkt dat dan? In de overgang registreert het temperatuurscentrum in de hersenen door hormoonschommelingen veel eerder ‘oververhitting’. De reactie hierop is dat u gaat transpireren en warmte gaat afvoeren via de huid: de opvlieger. Iedere keer dat de lichaamstemperatuur iets stijgt, bijvoorbeeld door een kop koffie, inspanning, emotie of temperatuursverandering, wordt een opvlieger uitgelokt. Zomerse temperaturen zijn dus een logische trigger voor opvliegers. Nachtelijk zweten ontstaat door een (te) warme slaapomgeving. Belangrijk om bij het inpakken van uw vakantiekoffer dus niet de ventilator te vergeten. Ook door stress wordt het temperatuurscentrum gevoeliger. Probeer dus op tijd met de voorbereidingen van uw vakantie te beginnen.

 

Enkele tips

•           In geval van nood doen ijsklontjes op het terras wonderen!

•           Er is speciale nachtkleding te koop dat vocht- en lucht reguleert.

•           Draag zoveel mogelijk natuurlijk materiaal zoals katoen en linnen.

•           Vermijd frisdrank met prik (koolzuur). Dit kan opvliegers triggeren.

•           Neem altijd deodorant mee, zodat u zich zeker blijft voelen.

 

Fijne vakantie!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen