Apotheker
Jos heeft bijna twintig jaar ervaring als apotheker. Hij heeft in verschillende openbare apotheken in Noord-Nederland gewerkt en werkt momenteel als apotheker voor Service Apotheek en Leef.nl. Daarnaast is hij hoofdredacteur van een apothekersvakblad en is hij mede-oprichter van een scholingsinstituut voor inhalatiemedicatie. Hij heeft een brede kennis van de behandeling met geneesmiddelen van aandoeningen waarvoor u naar de huisarts gaat.

Oogappeltjes

‘Het zijn toch m'n ogen’, wordt vaak gezegd door mensen met een onschuldige ooginfectie. Of de huisarts voor alle zekerheid toch maar een flesje antibiotica oogdruppels wil voorschrijven? Van al onze lichaamsdelen zijn we met onze ogen waarschijnlijk het meest voorzichtig. Maar soms kan het beter, zoals bij mijn schoonmoeder.

Vraag een man naar zijn schoonmoeder en de grappen komen meestal spontaan. Bij mij is het niet anders, tot het moment dat het om haar gezondheid gaat. Een aantal jaren geleden werd bij haar leeftijdgebonden netvliesveroudering geconstateerd. Een veelvoorkomende oorzaak van een verminderd gezichtsvermogen bij ouderen. Zeer vervelend als u, zoals zij, graag autorijdt om bijvoorbeeld uw kleinkinderen te bezoeken. Naast onaangename injecties rechtstreeks in haar oog, adviseerde haar oogarts om voedingssupplementen te gebruiken. Van bepaalde voedingssupplementen is wetenschappelijk aangetoond dat ze de achteruitgang van het gezichtsvermogen bij netvliesveroudering kunnen afremmen. Zeer verstandig dus om deze middelen te slikken. Toen ik haar laatst echter vroeg hoe het ging, bleek ze ze niet meer te gebruiken. Gewoon niet meer aan gedacht en het is toch ook niet een echt medicijn, vond ze. Ik heb haar gelukkig kunnen overtuigen dat het verstandig is toch weer te beginnen. Niet omdat ze er beter van gaat zien, maar het afremmen van de verdere achteruitgang is ook al winst. Ik wil namelijk ook graag dat ze haar oogappeltjes verder ziet opgroeien. En daar maak ik geen grappen over.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen