Apotheker
Jos heeft bijna twintig jaar ervaring als apotheker. Hij heeft in verschillende openbare apotheken in Noord-Nederland gewerkt en werkt momenteel als apotheker voor Service Apotheek en Leef.nl. Daarnaast is hij hoofdredacteur van een apothekersvakblad en is hij mede-oprichter van een scholingsinstituut voor inhalatiemedicatie. Hij heeft een brede kennis van de behandeling met geneesmiddelen van aandoeningen waarvoor u naar de huisarts gaat.

Prikkelbare darmen

Er zijn gezelliger gespreksonderwerpen dan praten over poep. Toch heeft een op de vijf á zes vrouwen in Nederland last van het Prikkelbare Darm Syndroom, afgekort als PDS en vroeger ook wel spastische darm genoemd. De belangrijkste klachten zijn buikpijn, diarree of obstipatie of een afwisseling ervan. Misschien dus goed om het wél eens over poep te hebben.

Veel aanwezigen op de informatieavond van de Belangenvereniging Prikkelbare Darm Syndroom deelden de ervaring dat ze helemaal door de medische molen waren gehaald en dat er niets was gevonden. Opluchting natuurlijk, maar aan de andere kant bang om voor aansteller versleten te worden, of erger nog: te horen krijgen dat het waarschijnlijk tussen de oren zit. Ze hadden het gevoel te moeten vechten voor erkenning van de klachten, ook al hebben miljoenen, vooral vrouwen, er last van.

 

Door goed op uw leefstijl te letten, de juiste voeding te eten en sommige voeding juist te laten staan, zijn de klachten redelijk onder controle te krijgen. Verwarrend is dat voedingsvezels, die goed zijn voor darmen en gezondheid, de klachten bij sommige PDS patiënten juist kunnen verergeren.

 

PDS is overigens de eerste en voorlopig enige ziekte, waarbij alternatieve middelen, zoals voedingssupplementen, genoemd worden in de behandelrichtlijn voor Nederlandse huisartsen. Verwacht er geen wonderen van, want genezing is niet mogelijk, maar meestal hebben ze wel enig effect. Het doel is te leren leven met de klacht en er niet door geleefd te worden.

 

Wilt u meer over de ziekte, het dieet en de mogelijke behandelingen weten, lees hier dan de uitgebreide informatie.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen