Fysiotherapeut
Ype heeft meer dan dertig jaar ervaring als fysiotherapeut en acupuncturist. Hij is mede-eigenaar van Fysiotherapiepraktijk Swart en Pruijssers in Rotterdam en Praktijk Poortwijk in Oud-Beijerland, en is tevens mede-eigenaar van SP advies. Sinds vijf jaar is hij oedeemtherapeut. Hij begeleidt patiënten met COPD (ernstige ademhalingsproblemen) en claudicatio intermittens (etalagebenen). Website: www.spfysio.nl

Stilzitten bij gewrichtsslijtage?

Mevrouw Bakker wist het zeker; dit was het begin van het einde. Op de verwijsbrief van haar huisarts stond: knie-artrose. “Is fysiotherapie wel zinvol?”, vroeg ze.

“Mijn knie is versleten. Daar valt weinig aan te doen…” Ik kon met moeite een zucht onderdrukken. Het woordje ‘slijtage’ heeft bij mensen een sterk demotiverende werking. Ze gaan zitten om het gewricht te ontlasten, anders zou het nog meer gaan ‘slijten’. Op de röntgenfoto lijkt artrose inderdaad op slijtage. Het gladde kraakbeen op de gewrichtsvlakken is dunner en ruw geworden. Mevrouw Bakker had al een tijdje last van pijn en haar knie werd soms dik. Zolang ze niet te veel bewoog ging het goed. Ze vermoedde al een tijdje dat ze een ‘versleten knie’ had. Bovendien had ze overgewicht. Voor mij de lastige taak haar toch weer in beweging te krijgen. Want dat is belangrijk; enerzijds om het overgewicht tegen te gaan, anderzijds om de pijn van de artrose te verminderen. Wanneer de spieren sterker zijn en er wat gedaan wordt aan de stabiliteit van de knie, kan een operatie lang worden uitgesteld en soms zelfs worden voorkomen! Gelukkig kon ik haar overtuigen. Mevrouw Bakker loopt inmiddels weer vrijwel pijnvrij!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen