Coach voor moeders
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

Tijd tekort

Op vakantie heeft u zeeën van tijd en geniet u van de dingen die op uw weg komen. U bent zo relaxt dat u alles kunt laten gebeuren. U geniet daar juist ook van. En achteraf zijn dat vaak de mooiste herinneringen… Maar als het weer tijd is voor werk, school en andere verplichtingen betrapt u zichzelf erop dat u leuke dingen niet doet of uitstelt, omdat u denkt dat er écht geen tijd voor is. Waar zit ’m dat nou in?

Negen op de tien moeders die bij mij komen voor coaching, ervaren een tekort aan tijd. Het liefst zouden ze zien dat er meer dan 24 uur in een dag zitten, zodat ze zich niet zo opgejaagd voelen. Extra tijd lijkt dé oplossing voor alle stress! Ik vraag hen dan: “Stel je eens voor dat je er vandaag opeens drie uur extra bij krijgt om een boek te lezen, te sporten, je werk af te maken of de kast op te ruimen. Wat zou je dan gaan doen?” Al pratend realiseren ze zich dat ze in eerste instantie heel blij zijn met die extra uren, maar al snel krijgen ze het besef dat ook die uren vol lopen met allerlei activiteiten en kleine dingetjes die nog gedaan moeten worden.

Let op het woord ‘moeten’. Veel moeders vertellen dat ze zich verantwoordelijk voelen voor heel veel (zorg)taken in en om het huis. En die maken dat ze altijd bezig zijn. En voor hun gevoel moeten deze zaken voorrang krijgen, voordat ze zichzelf tijd gunnen voor dat ene boek of voor dat dagje sauna. Vaak gaan ze maar door en voordat ze het weten is die drie uur ook weer gevuld en ervaren ze alsnog die tijdsdruk!

Uit de gesprekken blijkt dus dat die drie extra uren toch niet de oplossing voor alle stress zijn. Maar wat dan wel? Denk eens terug aan de vakantietijd: u was toen honderd procent aanwezig bij wat u deed en u nam de aandacht voor de dingen die u (en uw gezin) écht graag wilde doen. U maakte keuzes voor dingen die u op dat moment belangrijk vond en waar u uw tijd graag aan wilde besteden. Op die manier maakt u veel bewuster mee wat er gebeurt; samen met de kinderen, met de familie of alleen. De kwaliteit van tijd neemt toe en zo krijgt u een heel andere tijdsbeleving die ervoor zorgt dat u niet meer het gevoel van tijd tekort ervaart. U voelt zich weer baas over uw eigen tijd!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen