Coach voor moeders
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

Tijd voor uzelf is een must!

Een veel gehoord argument van moeders is dat een drukke baan en opgroeiende kinderen de voornaamste redenen zijn dat ze niet genoeg me-time hebben. Maar naar mijn mening is het ook zo dat moeders vaak niet aan tijd voor zichzelf toekomen, omdat ze veel aan anderen denken. Ze vergeten zichzelf en vinden het moeilijk om me-time in te plannen, omdat anderen hen ‘nodig’ hebben. En zo eindigen ze zelf op de laatste plaats.

Ook Katja heeft hier moeite mee. Drie maanden geleden kwam ze bij mij voor coaching. Ze is met veel moeite moeder geworden van de inmiddels tweejarige Isabel. Katja heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en voelt dat dit haar te veel energie kost: ze is heel moe én gestrest. Katja is namelijk niet alleen moeder, maar werkt ook drie dagen per week als HR manager. Haar partner werkt vijf dagen per week. Ze vertelt dat ze veel last heeft van schuldgevoel, omdat ze maar twee doordeweekse dagen bij Isabel kan zijn. Eigenlijk vindt Katja dat ze er altijd voor haar dochter moet zijn. Dat betekent dat ze zeven dagen per week op haar tenen loopt en aan al haar hoge verwachtingen als moeder ‘moet’ voldoen.

Als ik haar vraag wat ze doet als Isabel een middagdutje doet, dan antwoordt ze: het huishouden. Katja staat eigenlijk altijd in de hoogste versnelling en neemt nooit tijd voor zichzelf. Ook ’s avonds niet. Terwijl ze zo graag haar oude passie wil oppakken: sieraden maken. Aan het einde van het gesprek besluit Katja dat ze dit een vaste avond per week gaat inplannen. Ook besluit ze het eerste halfuur van de middagslaapjes iets voor zichzelf te gaan doen: een tijdschrift lezen of mediteren, voordat ze aan het huishouden begint. 

Als ik haar de volgende keer weer spreek, oogt ze een stuk relaxter. Ze is van een doordenderende trein een stoptrein geworden, vertelt ze lachend. Ze neemt vaker even tijd voor zichzelf, voordat ze aan een ‘moet-klusje’ begint. Dit geeft haar rust en energie. En dit zijn twee belangrijke ingrediënten voor een werkende moeder: 80 procent van wat u doet, moet u energie geven. Anders houdt u de combinatie werk en gezin niet vol!

Weet u wat me-time voor ú doet in positieve zin? Het hoeft niet meteen een weekend weg te zijn, het kan ook om een avond gaan of een uur. Het gaat erom dat u tijd heeft om op te laden en rust in uw hoofd te krijgen. Als u altijd bezig bent en van alles ‘moet’ van uzelf, dan leeft u op de automatische piloot en dat geeft stress. Door tijd te nemen voor uzelf, weet u ook weer wat belangrijk is voor u. Waar u blij van wordt en waar u zich gelukkig bij voelt. Door me-time voelt u zich energiek, vitaal, ontspannen en in balans. Hierdoor kunt u meer genieten van het moeder zijn!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen