GZ psycholoog
Louise is psycholoog sinds 1989 en sinds 2005 is zij GZ psycholoog. Louise heeft ervaring als psycholoog in een ziekenhuis, in haar eigen praktijk voor neuropsychologie en biofeedback, als bedrijfspsycholoog in het Europoort gebied, in de psychiatrie en in de ouderenzorg. Momenteel zet ze samen met twee collega’s Healthy Mind Works op, waar ze bedrijven helpt om stress en burn-out te helpen voorkomen, en als er al sprake van is te leren hoe daarmee om te gaan. Ook biedt Healthy Mind Works individuele en groepshulp aan expats (werknemers die hier werken vanuit het buitenland) in Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans en Frans.

Voorjaarsdip

Een redelijk deel van de bevolking heeft rond deze tijd van het jaar het gevoel dat alles moeizamer is, dat het moeilijker is om uit bed te komen en aan de dag te beginnen. Het is lastiger om tot actie te komen op donkere dagen en er is sprake van weinig eetlust of juist van het weg eten van het vervelende gevoel. Mensen vertellen me dat ze niet vooruit te branden zijn en zich moe en somber voelen. Opvallend is dat als de zon schijnt ze zich ineens beter voelen en weer inzakken op het moment dat het grijs en regenachtig is.

Willy is moeder van twee zoontjes van twee en vier jaar. Haar man heeft een drukke baan waardoor het huishouden voor het grootste deel op haar terecht komt. Vorige maand kwam ze bij me omdat ze zo moe was, het niet meer zag zitten en vooral ook dat haar lontje steeds korter leek te worden, met name naar de kinderen. Dit zorgde ervoor dat ze regelmatig boos reageerde op haar kinderen en zich dan heel schuldig voelde en daarover liep te tobben. Door al die negatieve gevoelens was ze in een negatieve spiraal terechtgekomen, waardoor ze zich steeds slechter en vermoeider ging voelen. In de ochtend kwam ze met moeite uit bed en nam de jongens maar in bed, zodat zij ook langer kon blijven liggen. Het gevolg was dat ze dan ineens moest gaan haasten om de oudste met een boterham in de hand naar school te brengen. Willy en haar jongste zoon ontbeten dan pas daarna. Ze ging regelmatig weer naar bed als haar jongste voor een middagdutje op bed lag of ging op de bank liggen voor de tv.

 

We hebben dit alles veranderd door structuur in te voeren in de dag van Willy en haar jongens. In eerste instantie voelde dit voor Willy heel ongemakkelijk, maar na wat vallen en opstaan voelt het gezin zich een stuk beter. Willy zet nu de wekker zodat er voldoende tijd is om te ontbijten, douchen en aankleden voordat de oudste naar school gaat. Ze brengt hem nu met de fiets naar school. Na school gaat ze met de jongens buiten iets doen, zoals naar de speeltuin, wandelen of fietsen.  In het weekend doen ze elke dag iets actiefs met het hele gezin, ook als vader klaagt dat hij moe is van de hele week werken. Twee keer per week gaat ze ’s avonds aquafietsen. In het begin moest ze zichzelf dwingen maar nu vindt ze het een fijn uitje. Willy merkt dat ze zich beter voelt en dat het leven makkelijker is geworden. Ze kookt uitgebreider en gezonder omdat ze meer energie heeft om daar goed over na te denken en boodschappen voor te doen. Ook van haar man hoor ik dat het eerst heel erg lastig was om niet toe te geven aan de vermoeidheid en het geen zin hebben, maar nu voelt ook hij zich beter en kan hij zijn werk en zijn gezin beter aan. Ook zien ze dat de kinderen zichzelf beter vermaken en daardoor minder aan mama hangen of tegen haar zeuren. Ter ondersteuning neemt zij multivitaminen, vitamine D en omega 3 supplementen om tekorten aan te vullen en een goed cholesterol te bevorderen.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen