Apotheker
Jos heeft bijna twintig jaar ervaring als apotheker. Hij heeft in verschillende openbare apotheken in Noord-Nederland gewerkt en werkt momenteel als apotheker voor Service Apotheek en Leef.nl. Daarnaast is hij hoofdredacteur van een apothekersvakblad en is hij mede-oprichter van een scholingsinstituut voor inhalatiemedicatie. Hij heeft een brede kennis van de behandeling met geneesmiddelen van aandoeningen waarvoor u naar de huisarts gaat.

Waterflesjesepidemie

Er worden zoveel heilzame effecten aan water toegeschreven, die door een fiks deel van de mensheid worden geloofd, dat u er tegenwoordig niet meer bij lijkt te horen als u niet een groot deel van de dag uit een flesje duur bronwater loopt te lurken.

Aantoonbaar slanker en mooier wordt u er niet van, noch raakt u sneller gifstoffen kwijt, wordt u huid beter gehydrateerd en profiteert uw stoelgang ervan. Het dorstgevoel van normaal gezonde mensen is zo goed ontwikkeld dat het vrijwel onmogelijk is een vochttekort te krijgen. Gemiddeld heeft een volwassene 2,8 liter vocht per dag nodig. Ongeveer 300 milliliter is afkomstig uit lichaamsprocessen. Eén liter vocht komt uit onze voeding. De resterende anderhalve liter krijgen we binnen door te drinken. Dat koffie, thee en alcohol hierbij niet mogen worden meegeteld is een fabeltje. De enige bevolkingsgroep die haar vochtinname wél goed in de gaten moet houden zijn ouderen vanaf een jaar of zeventig. Doordat het dorstgevoel minder goed wordt en oudere mensen vaker medicijnen gebruiken die de water- en zouthuishouding beïnvloeden, komen uitdrogingsproblemen vaker voor. Sterker, ze zijn een van de belangrijkste oorzaken voor ziekenhuisopname. Ook problemen als verwardheid, obstipatie en blaasontsteking kunnen deels worden voorkomen als ouderen voldoende drinken. Mineraalwaterfabrikanten, richt uw reclames dus liever op ouderen, die echt baat hebben bij uw water, in plaats van de jongere generaties waterverslaafd te maken en te verleiden met loze gezondheidsbeloftes.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen