Longarts
Wanda is geboren in Den Haag en bracht het grootste deel van haar jeugd in Borneo en Soedan door. Tijdens de middelbare school ging zij naar een internaat in Den Haag. Ze studeerde in Leiden en deed haar deelopleiding Interne Geneeskunde in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. De opleiding tot longarts deed zij in het VUMC in Amsterdam. Wanda is allround longarts. De eerste jaren bekwaamde zij zich in de palliatieve zorg en in ethische kwesties rond het levenseinde. Momenteel is ze werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam als longarts-oncoloog. Daarnaast is Wanda voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd en samen met collega en vriendin longarts Pauline Dekker won zij de prestigieuze KWF-Muntendam prijs. Wanda is gehuwd, heeft drie kinderen en woont in Amsterdam.

Publicaties:

Nederland stopt! Met roken en Motiveren kun je leren (voor gezondheidswerkers).

Winterangst van de COPD-patiënt

Langzamerhand worden de dagen korter, het regent en het stormt. Iedereen zit weer binnen, de kachel gaat aan. Snotterende kinderen nemen virusjes mee van school en van de crèche. Een beetje verkouden zijn, ach wat geeft dat nou? Wat neusspray en stomen en het is weer voorbij. Helaas, als u een chronische longaandoening hebt zoals chronische bronchitis of longemfyseem, oftewel COPD, dan kan een koutje hard aankomen.

De reserve die u nog had wordt aangesproken. Vanuit het niets bent u benauwd, u kunt nog geen dertig meter lopen. Het duurt dagen voor u weer een beetje boven Jan bent. Doordat u dagen achtereen weinig beweegt, gaat uw conditie ook nog eens hard achteruit. Al met al bent u zo een paar weken bezig voor u weer op uw oude niveau bent. Met een beetje pech valt u van de ene verkoudheid in de andere, en langzaam neemt uw conditie verder af. Het is belangrijk dat u ondanks een opstoot / exacerbatie van uw COPD wel in conditie blijft en dat u goed blijft eten. Hoe het u ook tegenstaat. Wacht niet te lang met naar de huisarts gaan en zit niet te lang stil. Sterkte!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen