Coach voor moeders
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

Stop de automatische piloot!

Herkent u als moeder ook het gevoel dat u iedere dag te weinig tijd hebt? Het begint al in de ochtendspits en gaat door tot na het avondeten. Voordat u het weet zit u in een soort maalstroom, staat de automatische piloot aan en ‘vliegt’ het leven aan u voorbij. Hoe zorgt u er nu voor dat dit stopt?

Leven op de automatische piloot betekent vaak dat er weinig tijd is om te relaxen. Om even helemaal te ontspannen en te genieten. Kunt u zich het gevoel van een ‘leeg hoofd’ nog herinneren, zo vlak na een vakantie? Dit zijn vaak momenten waarop u zich allerlei dingen voorneemt zoals ‘dit gevoel wil ik vaker hebben’ of ‘ik wil elke week genoeg tijd voor mijzelf inplannen’.

Helaas worden goede voornemens vaak niet waargemaakt: de automatische piloot gaat weer aan en het is al snel gedaan met dat ‘lege hoofd’. Voor het overgrote deel ligt dat aan te veel willen en te veel ‘moeten’. En troost u met de gedachte dat dit bij mij niet anders is dan bij u! Veel moeders weten dat ze te veel doen en zeggen ook dat ze het anders willen, maar weten niet hoe.

Ik heb soms het gevoel dat we met z’n allen meedoen aan een race ergens naartoe en dat we zomaar in die race verzeild zijn geraakt, zonder te weten waar we naartoe gaan. En hoe komt dat? Omdat er allerlei gedachten rondtollen in onze hoofden over dingen die ‘zouden moeten’, bijvoorbeeld ‘Ik moet een perfecte mama zijn’ of ‘Mijn kinderen moeten op verschillende clubjes zitten, want dat is goed voor hun ontwikkeling’. Met deze gedachten in uw hoofd begeeft u zich in een doordenderende trein die niet te stoppen is! Maar hoe stapt u uit die sneltrein? Door een bewustere moeder te worden. Bewuster van alles wat er om u heen gebeurt en u daar niet meteen druk om te maken, maar het te accepteren zoals het is. Van de doe-modus omschakelen naar de zijn-modus. Dit kan door routines te doorbreken en de automatische piloot uit te zetten.

Hier volgen een paar tips:
• Neem de tijd om dingen te doen die u leuk en écht belangrijk vindt.
• Doe één ding tegelijk. Focus!
• Schrap het woord ‘even’ uit uw woordenboek.
• Schakel een versnelling terug en pas uw tempo aan.
• Wees vaker aanwezig in het moment. Geniet!
• Eet bewust en met aandacht.

Zet die automatische piloot dus uit en ervaar hoe u bewuster en met minder stress in het leven staat!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen