Goede voornemens

Slikt u pillen voor uw dokter of voor uzelf?

Blog

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen het maken van goede voornemens. Heeft u ook al eens nagedacht over hoe u dit jaar om denkt te gaan met de behandeling van uw eventuele gezondheidsklachten? Als u klachten heeft gaat u naar de dokter. Afhankelijk van wat er aan de hand is geeft uw arts u advies of schrijft u geneesmiddelen voor. Soms hoeft u het geneesmiddel maar kort te gebruiken, maar het kan ook zijn dat u ze gedurende langere tijd moet blijven gebruiken. Wat betekent dat voor u en hoe gaat u daar mee om?


Lees meer

Het anders doen én het volhouden!

Blog

Veel mensen willen van bepaalde gewoontes af of juist nieuwe aanleren. Lucy (32 jaar, 2 zoontjes) vertelt me dat ze zich over veel dingen druk maakt en overal beren op de weg ziet. “Ik wil graag meer in het hier en nu leven, genieten van de momenten met mijn kinderen en mijn man. Wat zou het heerlijk zijn als ik meer invloed heb op hoe ik reageer. Dat ik het gevoel heb dat ik grip heb op wat ik doe. Nu lijkt het wel of ik alleen maar bezig ben met brandjes te blussen, zowel op het werk als thuis. En dat wil ik niet meer, ik wil het anders!”


Lees meer

Doorzettingsvermogen en wilskracht

Blog

Het nieuwe jaar is een uitstekend moment voor een nieuwe start. Zo hebben veel mensen het voornemen om in het nieuwe jaar te gaan afvallen. Men start vol enthousiasme, maar na korte tijd blijkt het niet te lukken of niet snel genoeg te gaan. Het goede voornemen wordt opgegeven of vergeten en uiteindelijk weegt men vaak nog enkele kilo’s meer dan voordat men ging afvallen. Om een goed voornemen te laten slagen zijn doorzettingsvermogen en wilskracht belangrijke eigenschappen. Sterker nog, eigenlijk maakt het niet uit wanneer je aan iets begint als je over deze eigenschappen beschikt. Een goed voorbeeld is mijn cliënt Sander.


Lees meer

Een nieuw begin

Blog

Na de jaarwisseling komen we er vaak achter dat we iets te veel hebben feestgevierd tijdens de laatste dagen van het vorige jaar. De balans wordt opgemaakt en slaat door naar de verkeerde kant. Onze BMI heeft een schrikbarende waarde aangenomen en onze spieren lijken op die zalige kerstpudding. Bij een aantal van ons komt daarbij ook de rook zowat uit onze poriën. Tijd voor bezinning.


Lees meer

Goede voornemens voor uw kinderen

Blog

Weet u wat er nu zo merkwaardig is aan al die goede voornemens in het nieuwe jaar? Ze duren maar zo kort! Het is soms lastig om goede voornemens vol te houden, maar zullen we toch proberen met elkaar een aantal goede voornemens af te spreken? Dit zijn ideeën voor goede voornemens voor uw (klein)kinderen.


Lees meer

Slank maar lekker eten tijdens de feestdagen

Blog

Is uw voornemen voor het nieuwe jaar afvallen? Voorkom dan dat u met de feestdagen nog eerst extra kilo’s aankomt, want dan moet u deze in het nieuwe jaar ook kwijt zien te raken. Het is niet ongewoon dat ik bij een cliënt na de feestdagen op de weegschaal zie dat er 1 tot 3 kilogram is bijgekomen en dat is toch wel erg zonde van al die moeite in de voorgaande periode.


Lees meer

De winterbanden van tante Annie

Blog

In iedere fysiotherapiepraktijk heb je wel een tante Annie. Of hoe ze ook moge heten. Bij ons is het tante Annie, een dame van iets boven de 65, die haar sporen als hardwerkende, goedlachse vrouw verdiend heeft. Onze tante Annie heeft COPD. COPD is een verzamelnaam voor aandoeningen aan het ademhalingssysteem, die niet meer zullen genezen. Maar als fysiotherapeut kan ik mensen met COPD wel helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren, door ze te trainen.


Lees meer

Door de griepprik krijg ik juist de griep!

Blog

Net zo goed als dat ieder najaar de discussie oplaait dat de pepernoten te vroeg in de winkel liggen en dat Zwarte Piet niet meer van deze tijd is, ontstaat er in oktober ook iedere keer weer rumoer over de griepprik. Wie kent niet de verhalen in zijn omgeving van mensen die zeggen dat ze al jaren geen griep hebben gehad, maar sinds ze de griepprik krijgen juist ziek zijn geworden. Hoe zit dat nu?


Lees meer

Winterangst van de COPD-patiënt

Blog

Langzamerhand worden de dagen korter, het regent en het stormt. Iedereen zit weer binnen, de kachel gaat aan. Snotterende kinderen nemen virusjes mee van school en van de crèche. Een beetje verkouden zijn, ach wat geeft dat nou? Wat neusspray en stomen en het is weer voorbij. Helaas, als u een chronische longaandoening hebt zoals chronische bronchitis of longemfyseem, oftewel COPD, dan kan een koutje hard aankomen.


Lees meer

Het ‘nieuwe hoesten’

Blog Tijdens mijn stagetijd, dat is heel wat jaren geleden, moesten ik en mijn mede-stagiairs regelmatig ademhalingspatiënten ‘kloppen’. Deze behandeling, waarbij met holle handen ritmisch op de borstkas werd geklopt, had als doel het 'losmaken’ van het slijm, waarna het beter kon worden opgehoest. Een vermoeiende bezigheid.
Lees meer

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen