Moeder

5 tips voor een ontspannen decembermaand

Blog Ik hoor nu al regelmatig moeders verzuchten dat de drukke decembermaand er weer aan komt. Aan de ene kant vinden ze het heel gezellig, maar aan de andere kant komt er zoveel extra’s op hen af dat ze nu al de stress voelen. Zo sprak ik laatst Ella (34 jaar, 2 kinderen) die mijn hulp had ingeroepen voor een betere balans tussen werk en gezin. Het was inmiddels het derde gesprek en al wandelend vertrouwde ze me toe dat ze zich nu al druk maakt om de feestdagen.
Lees meer

Bloedneuzen

Blog Veel kinderen hebben wel eens een bloedneus. Door een tik tegen de neus of neuspeuteren, wat sommige kinderen zo graag en ongegeneerd doen. Nu is het zo dat bij twee van mijn drie kinderen dit wel heel vaak gebeurde.
Lees meer

Het geheim van ouderen die lang zelfstandig wonen

Blog

De overheid wil dat senioren langer zelfstandig blijven wonen. Veel oudedagvoorzieningen worden afgeschaft of zijn onbetaalbaar. Sommige ouderen hebben daardoor simpelweg geen keuze en moeten zich zien te redden met hulpmiddelen en aanpassingen aan hun huis. Daarnaast is er een groep ouderen die er bewust voor kiest zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Wat maakt het verschil?


Lees meer

Het lege nest gevoel

Blog

Opeens is uw huis leeg en gaan uw kinderen hun eigen weg. Dit kan een emotionele tijd voor u zijn. We noemen dit het empty nest syndrome en oftewel het lege nest gevoel.


Lees meer

Ik ben geen supermama!

Blog

Er is regelmatig aandacht in de media voor werkende moeders. Op de een of andere manier is het een interessant fenomeen en vinden we er in Nederland iets van. Er wordt breed uitgemeten hoe goed of slecht ze het doen, wat voor invloed het werken heeft op hun kinderen en hoe gestrest ze wel of niet zijn. De benamingen in de media voor deze werkende moeders variëren van supermama tot ploetermoeder. Trekken de moeders in kwestie zich hier nu iets van aan?


Lees meer

Weg met time management, hallo energie management

Blog

Tijd is iets waar niks aan te veranderen is; er zitten 24 uur in een dag en 7 dagen in een week. Dus weg met timemanagement en hallo energiemanagement! Energie is iets wat iedereen zodanig kan leren managen dat het past bij zijn levensfase.


Lees meer

Tijd tekort

Blog

Op vakantie heeft u zeeën van tijd en geniet u van de dingen die op uw weg komen. U bent zo relaxt dat u alles kunt laten gebeuren. U geniet daar juist ook van. En achteraf zijn dat vaak de mooiste herinneringen… Maar als het weer tijd is voor werk, school en andere verplichtingen betrapt u zichzelf erop dat u leuke dingen niet doet of uitstelt, omdat u denkt dat er écht geen tijd voor is. Waar zit ’m dat nou in?


Lees meer

3 tips om het vakantiegevoel vast te houden

Blog

Zes weken geleden kwam Inge bij me: een moeder van twee kinderen, getrouwd en zelfstandig ondernemer. Zij wil van het gevoel af geleefd te worden en wil zich graag vaker ontspannen én energiek voelen in haar drukke leven. Ze mist het heerlijke vakantiegevoel van de laatste skivakantie.


Lees meer

Tijd voor uzelf is een must!

Blog

Een veel gehoord argument van moeders is dat een drukke baan en opgroeiende kinderen de voornaamste redenen zijn dat ze niet genoeg me-time hebben. Maar naar mijn mening is het ook zo dat moeders vaak niet aan tijd voor zichzelf toekomen, omdat ze veel aan anderen denken. Ze vergeten zichzelf en vinden het moeilijk om me-time in te plannen, omdat anderen hen ‘nodig’ hebben. En zo eindigen ze zelf op de laatste plaats.


Lees meer

De zin en onzin van de babyfoon

Blog Een eerste baby in een jong gezin is een groot wonder! Wat schattig, alles erop en eraan. En wat gelukkig is iedereen met het eerste kreetje direct na de geboorte. Tot dan geen vuiltje aan de lucht.
Lees meer

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen