Baby

Koemelkallergie in de praktijk

Blog In Nederland heeft, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, slechts twee tot drie procent van de zuigelingen een koemelkallergie. Er kan aan koemelkallergie worden gedacht als er twee of meer symptomen zijn, zoals eczeem, spugen en/of luchtwegklachten. Gelukkig gaan bij de meeste kinderen de klachten voorbij. Op de leeftijd van drie jaar heeft 90 procent geen koemelkallergie meer. Wel ontwikkelt een deel van deze kinderen andere voedselallergieën zoals voor pinda, soja of kippenei.
Lees meer

In de zon met uw baby of peuter?

Blog

Het verbaast mij altijd dat als ik op mijn vakantieadres in Zuid-Frankrijk ben, de Fransen die daar wonen om twaalf uur het strand verlaten om lekker te gaan lunchen, terwijl de vakantiegangers uit Noord-Europese landen zoals Engeland, Duitsland en Nederland blijven zitten, en vaak in de volle zon!


Lees meer

De zin en onzin van de babyfoon

Blog Een eerste baby in een jong gezin is een groot wonder! Wat schattig, alles erop en eraan. En wat gelukkig is iedereen met het eerste kreetje direct na de geboorte. Tot dan geen vuiltje aan de lucht.
Lees meer

Rust, reinheid en regelmaat

Blog Onlangs kreeg ik een telefoontje van een ongeruste opa van een klein, zes weken oud meisje die de ouders tot wanhoop bracht door aanhoudend te huilen. Het meisje heeft een ouder zusje van twee en een half jaar. De baby was op tijd en normaal zonder complicaties geboren en het huilen was al na een paar dagen begonnen. De ouders hadden al van alles geprobeerd, dat wil zeggen dat de borstvoeding was mislukt om niet geheel duidelijke reden en dat de baby al aan de derde soort flesvoeding bezig was. Bovendien werd ze ingebakerd.
Lees meer

Heeft mijn kind een koemelkallergie?

Blog Baby’s drinken in hun eerste levensjaar voornamelijk melk (borstvoeding ofwel kunstvoeding). Twee tot drie procent van de baby’s heeft echter koemelkallergie, waardoor ze klachten hebben als eczeem, spugen, diarree, afbuigende groei, voedselweigering en/of luchtwegproblemen. Als allergie voorkomt in de familie heeft een kind een verhoogde kans ook een allergie te ontwikkelen.
Lees meer

Huilbaby en het KISS-syndroom

Blog Een jonge vrouw, pas moeder geworden, meldde zich in mijn praktijk met nekklachten en hoofdpijn. Ze gaf aan deze klachten te hebben sinds de geboorte van haar jongste; een wolk van een dochter. Ik onderzocht de bewegelijkheid van haar nek en de spanning in de nekspieren viel direct op. “Hoe gaat het thuis? Druk, met die kleine erbij?” vroeg ik. Ze zuchtte: “We doen geen oog dicht. Lotje huilt bijna continu.” Ik zag dat ze er inderdaad doodmoe uitzag. “Maar dat zal er wel bijhoren, het ene kind huilt nou eenmaal meer dan het andere. Het zal wel een keer overgaan.”
Lees meer

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen