Kind

(Over)bezorgd

Blog

“Vroeger”, zeggen oudere mensen vaak, “speelde ik na school uren op straat met vriendjes en vriendinnetjes. Hinkelen, balspelletjes, verstoppertje.” Maar nu vinden veel ouders dat dit door het drukke verkeer niet altijd meer mogelijk is. Zelfs naar school fietsen in de stad, maar ook in meer afgelegen gebieden, wordt door sommige ouders niet toegelaten. Waarom zijn ouders angstig om hun kinderen buiten te laten spelen?


Lees meer

Wees alert op de signalen van leukemie

Blog Het is een zeer beladen en moeilijk onderwerp om te bespreken, kanker bij kinderen. Laat ik toch met het goede nieuws beginnen. Toen ik in de jaren zeventig werd opgeleid tot kinderarts in het Emma Kinder Ziekenhuis in Amsterdam, moest ik een heel jaar lang werken op de afdeling kinderoncologie. Dat is de afdeling waar alleen maar kinderen met kanker worden behandeld. Het viel me ontzettend zwaar, want de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen is leukemie en in die tijd gingen alle kinderen met leukemie dood. Maar het was ook het begin van een tijdperk waarin de eerste stappen op het gebied van de chemotherapie werden gezet.
Lees meer

Een spugend kind en een stinkende auto

Blog De eerste keer dat het gebeurde waren we niet voorbereid. We reden van een berg af en onze jongste dochter begint me toch te spugen! Gelukkig hadden we voor haar nog schone kleertjes bij ons, maar de autostoel was niet meer te redden. De rest van de rit heeft ze bij mij op schoot gezeten en hebben we met een open raam gereden tegen de stank. Na deze vakantie heb ik me heilig voorgenomen dat dit ons niet nog een keer zou overkomen. We nemen nu alle tips in acht, die op Leef.nl staan over reisziekte.
Lees meer

Alarm of niet?

Blog

In elk jong gezin rijzen regelmatig medische vraagjes. Wat moet ik doen bij ongelukjes in huis of bij het spelen op straat. Wanneer moet ik een dokter bellen en wat kan ik zelf?


Lees meer

Wat te doen als uw kind een moeilijke eter is

Blog

Jonge kinderen moeten vanaf hun eerste hapje en slokje wennen aan allerlei verschillende smaken. Wie kent niet de zuigeling van een half jaar die zijn eerste hapje spinazie krijgt. In het merendeel van de gevallen wordt er een vies gezicht getrokken en zit de spinazie overal behalve in de maag van de baby. Het is een kwestie van volhouden om de spinazie er toch in te krijgen.


Lees meer

Gezond genieten van het Sinterklaasfeest

Blog

Wat was het spannend. Zou Sinterklaas wel op tijd aankomen? Want de boot leek weer terug te varen naar Spanje. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en is de Sint met al zijn Pieten veilig aangekomen in Nederland. Nu kunnen alle kinderen vol verwachting uitzien naar de verjaardag van Sinterklaas en misschien mogen ze de komende tijd hun schoen wel een keer zetten. Tot zover allemaal vrolijke en spannende dingen, maar heeft het sinterklaasfeest ook een schaduwzijde?


Lees meer

Kinderen, griep en griepvaccinatie

Blog

De griep komt elk jaar terug. Hoe komt het dat we geen weerstand tegen de griep opbouwen? Dat komt door veranderingen in de eigenschappen van het virus; het lichaam denkt elk jaar dat het om een ander virus gaat, ook al zijn de verschijnselen ongeveer hetzelfde. Dat betekent dat het lichaam elk jaar opnieuw antistoffen tegen het enigszins veranderde virus moet maken, als we met het virus besmet worden. Pasgeborenen krijgen bij hun geboorte wat antistoffen van hun moeder mee, maar tegen alle virussen en bacteriën waar zo’n baby tegenaan loopt, moet het afweersysteem aan het werk om antistoffen te maken. Dat is een natuurlijk proces en gaat eigenlijk altijd goed. Een voorbeeld waarbij het niet helemaal goed ging, kwam ik een jaar geleden tegen.


Lees meer

Is uw kind weerbaar genoeg?

Blog

Naar de middelbare school gaan is een grote stap voor uw kind. Duizend en een zorgen en vragen kunnen door uw hoofd spoken. Gaan zijn of haar oude vrienden mee? Lukt het om nieuwe vrienden te maken? Is mijn kind weerbaar genoeg (bijvoorbeeld om nee te zeggen tegen sigaretten en alcohol)? Een succesvolle overgang begint eigenlijk al in groep 1 van de basisschool. Waarom? Dat zal ik u vertellen.


Lees meer

Diabetes en pubergedrag; een gevaarlijke combinatie

Blog

Niet alleen volwassenen kunnen suikerziekte, oftewel diabetes hebben. Er zijn ook kinderen met deze chronische ziekte. Soms zijn diabetespatiënten afhankelijk van insuline injecties. Ook moet er goed op het voedingspatroon worden gelet. Dat lijkt misschien eenvoudig; ‘het is een kwestie van je aan de voorschriften houden’. Toch is het niet zo gemakkelijk, zeker niet als kind en vooral niet als puber!


Lees meer

De brugklasser die zich een breuk sjouwde

Blog

Ieder jaar zie ik ze weer gaan; de nieuwe oogst brugklassers, op hun wankele fiets met die veel te zware schooltassen, vol onzekerheden, op weg naar de toekomst. Over die schooltassen wil ik het hebben. Deze zijn vaak echt veel te zwaar. De gevolgen zie ik dan in mijn praktijk.


Lees meer

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen