Arts
Gerda is geboren in Amersfoort, waar zij op de lagere school en het gymnasium heeft gezeten. Zij studeerde in Utrecht, deed haar specialistenopleiding in het Emma Kinder Ziekenhuis in Amsterdam en het Children’s Hospital in Seattle, Washington in de Verenigde Staten. Als kinderarts is zij werkzaam geweest in wat tegenwoordig Ziekenhuis Ter Gooi in Blaricum heet. De laatste jaren heeft zij daarbij waargenomen in verschillende ziekenhuizen en het astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Tot slot organiseert Gerda congressen voor Werkgroep Artsen Advocaten WAA over letselschade onderwerpen en voor kinderartsen over kinderradiologie.

Publicaties:

Kinderradiologie voor Kinderartsen, VU Uitgeverij 2003 en Wat mankeert mijn kind?, Uitgeverij Terra Lannoo 2007

Eczeem is meestal géén uiting van allergie

Eczeem is een chronische huidziekte die voorkomt bij ongeveer 10 tot 20 procent van de baby’s. Het uit zich vooral in jeuk. De kindjes hebben een sterke neiging tot krabben, vooral als ze in hun blootje zijn. De huid is droog en schilferig en voelt als het ware aan als schuurpapier.

De oorzaak van eczeem is een afwijkende huidstructuur, maar door de meeste mensen wordt eczeem ten onrechte gezien als uiting van een allergie. Slechts een klein deel van de kinderen met eczeem (zo’n 10 procent) is echt allergisch voor bepaalde stoffen of prikkels.

Ik weet nog heel goed dat mijn moeder toen ik klein was geen donkerblauwe kleren (ver)droeg. Ze kreeg onmiddellijk eczeem. Als ze dan weer andere kleren aantrok ging het vanzelf weer weg, want toen waren de makkelijke zalfjes die tegenwoordig bestaan er nog niet. En zelfs toen ze heel oud was, ze is ver over de 90 geworden, verdroeg ze nog niet een donkerblauw vestje of truitje. En dat is nu net wat er zo jammer aan is als je geboren bent met eczeem. Dat het een eigenschap van de huid is die men zijn hele leven houdt. Maar als u hebt ervaren waardoor het eczeem ontstaat of weer oplaait, dan is er met de moderne zalven en gedragsregels heel goed mee om te gaan. Kinderen hoeven gelukkig niet meer van top tot teen te worden ingezwachteld, zoals enkele tientallen jaren geleden nog gebruikelijk was. En dat was pas echt vreselijk; de patiëntjes zagen eruit als goed ingepakte mummies. Wat is er veel verbeterd de laatste decennia!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen