Canesten Gyno 1 Zachte Capsule

Canesten GYNO voor inwendig gebruik stopt in korte tijd de groei, doodt de schimmel en verlicht zo snel de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol.

 15,65
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Canesten Gyno 1 Zachte Capsule

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Canesten gyno 1 zachte capsule wordt toegepast bij infecties van de vagina of hiermee gepaard gaande infecties rond de vagina (schede), die veroorzaakt worden door bepaalde schimmel- of gistsoorten. U kunt een vaginale schimmelinfectie herkennen door jeuk, een branderig gevoel, rode, gezwollen, pijnlijke schaamlippen en een witte, klonterige, geurloze afscheiding. De meest voorkomende veroorzaker is Candida albicans. Deze schimmel is normaal op de huid aanwezig en kan onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld bij verminderde weerstand, rond de menstruatie of tijdens antibioticagebruik klachten veroorzaken. Ook andere organismen kunnen de vaginale vloed versterken.

Canesten gyno 1 zachte capsule bevat als werkzame stof clotrimazol. Clotrimazol is een stof die bepaalde schimmel- of gistsoorten doodt of de groei ervan remt. Na toediening van één vaginale tablet met 500 mg clotrimazol kan de werking minimaal 2 dagen voortduren. Canesten gyno 1 zachte capsule is geschikt voor volwassenen en jong volwassenen vanaf 16 jaar.

Te gebruiken bij

 • Vaginale schimmelinfectie

Productvoordelen

 • Behandeling met één tablet voor inwendig gebruik
 • Lokale behandeling
 • Met werkzame bestanddeel clotrimazol

Dosering

Voor het slapen gaan de capsule zo diep mogelijk in de vagina inbrengen. De capsule smelt door de warme en de vochtige omgeving.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Canesten gyno 1 zachte capsule bijwerkingen veroorzaken. Bij gebruik van de vaginale capsule kan in een enkel geval een meer of minder ernstige overgevoeligheidsreactie optreden. In dat geval kunnen naast huidklachten, zoals jeuk, roodheid en een branderig gevoel ook andere bijwerkingen voorkomen, zoals kortademigheid, lage bloeddruk, flauwte, misselijkheid en diarree. Bij de partner kan irritatie van de penis optreden.

Interacties

Er zijn geen wisselwerkingen van Canesten gyno met andere geneesmiddelen bekend.

Zwangerschap / Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap mag dit middel uitsluitend gebruikt worden op advies van de arts. Canesten gyno 1 zachte capsule kan overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens de borstvoeding.

Samenstelling

Bevat 500 mg clotrimazol per tablet.
Hulpstoffen witte zachte paraffine, vloeibare paraffine, gelatine, glycerol, water, titaandioxide (E171), chinolinegeel (E104), zonnegeel (E110), sojalecithine, triglyceriden.

Inhoud

1 capsule

Meer informatie

Raadpleeg uw arts wanneer:

 • in het afgelopen jaar de klachten meer dan drie maal zijn waargenomen;
 • u in het verleden een sexueel overdraagbare aandoening heeft gehad;
 • uw partner een sexueel overdraagbare aandoening heeft;
 • u zwanger bent of vermoedt zwanger te zijn;
 • u jonger bent dan 16 jaar. 


Gebruik Canesten gyno niet als u last heeft van één of meer van de volgende klachten:

 • pijn in de onderbuik of pijn bij het plassen;
 • koorts of koude rillingen;
 • onregelmatige of abnormale bloedingen;
 • zweren of blaren in het genitale gebied;
 • lage rugpijn;
 • misselijkheid of braken;
 • diarree;
 • pusvorming;
 • sterk ruikende afscheiding.
  In deze gevallen moet altijd een arts worden geraadpleegd.
 • overgevoelig bent voor een van de bestanddelen van het middel


Raadpleeg uw arts wanneer de klachten na 7 dagen aanhouden of verergeren (u heeft dan mogelijk een andersoortige vaginale infectie).
Bij terugkerende klachten is het mogelijk dat de schimmelinfectie wordt overgedragen via de partner, zonder dat deze klachten heeft. Behandel de penis van de partner met een clotrimazol bevattende crème en raadpleeg beiden de arts, indien de symptomen niet verdwijnen.
Canesten gyno 1 tablet kan de werking en veiligheid van rubberproducten zoals condooms en pessaria verminderen. Het effect is tijdelijk en komt alleen tijdens de behandeling voor.

Canesten gyno 1 tablet dient niet tijdens de menstruatie te worden toegepast, omdat dan niet volledig op de werkzaamheid kan worden vertrouwd

Wordt geleverd inclusief gebruiksvriendelijke applicator om de tablet in te brengen.

Merk

Canesten

Sterkte

500 mg

Hoe te bewaren

Droog, bij kamertemperatuur en buiten het bereik en zich van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen