Daktarin Crème 20mg/g

Voetschimmel behandelt u eenvoudig en doeltreffend met Daktarin Crème.

Daktarin Crème 20mg/g

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Daktarin Crème bevat miconazolnitraat (20 mg per gram crème). Miconazolnitraat is de stof die zorgt voor de werking van Daktarin Crème. Het doodt vrijwel alle schimmels en sommige bacteriën die de huid kunnen besmetten.

Te gebruiken bij

 • Schimmelinfectie van de huid

Dosering

Wanneer uw arts u de crème heeft voorgeschreven, dient u zich aan de aanwijzingen van de arts te houden. In het algemeen zijn de regels als volgt. Breng de crème 1 tot 2 keer per dag aan; zonder ook maar een dag over te slaan. Wanneer elk spoor van de aandoening verdwenen is (meestal na 2 tot 6 weken), ga dan nog 10 dagen door met behandelen. Hiermee voorkomt u dat de klacht snel terugkomt.

Gebruiksadvies

 • Was de aangetaste plekken en haal losse schilfers weg. Droog de plekken daarna zorgvuldig af met een aparte handdoek. Bij voetschimmel: ook tussen de tenen. 
 • Breng Daktarin Crème dun aan op de schimmelplekken en op de huid onmiddellijk eromheen en wrijf de crème zachtjes in, tot deze volledig in de huid gedrongen is. Bij voetschimmel: ook tussen de tenen en op de voetzool. 
 • Was daarna zorgvuldig uw handen (behalve wanneer de crème voor uw handen bedoeld is). 
 • Trek dan schone kleren/kousen/sokken aan. Op die manier besmet u uzelf niet opnieuw en geneest de huid sneller.

Bijwerkingen

De volgende bijwerkingen komen zeer zelden voor (bij minder dan 1 op de 10.000 patiënten):

 • Afweersysteem: allergische reactie of overgevoeligheidsreactie. In ernstige gevallen: een reactie waarbij de bloeddruk daalt en het hart snel maar zwak klopt, zichtbaar als bleekheid, onrust, en klamme huid (anafylactische reactie) of een ernstige overgevoeligheidsreactie met plotselinge vochtophoping in de huid en slijmvliezen (bijv. keel of tong), ademhalingsmoeilijkheden en/of jeuk en huiduitslag (angio-oedeem). Een andere mogelijke overgevoeligheidsreactie gaat gepaard met (hoge) koorts, rode vlekken op de huid, gewrichtspijnen en/of oogontsteking (Stevens-Johnson syndroom). Ook kan een ernstige overgevoeligheidsreactie optreden met grote samensmeltende blaren waarbij uw opperhuid kan afsterven en loslaten (syndroom van Lyell). Als u last krijgt van dergelijke verschijnselen, stop dan met het gebruik van Daktarin en raadpleeg uw arts.
 • Huid: ontsteking van de huid, tekort aan pigment, branderig gevoel op de huid, lichte irritatie, huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (urticaria), jeuk, roodheid en huiduitslag.

Interacties

Stel uw arts of apotheker altijd op de hoogte wanneer u ook andere geneesmiddelen gebruikt of binnenkort gaat gebruiken (ook geneesmiddelen die u zonder recept koopt). Sommige geneesmiddelen mogen namelijk niet tegelijk worden gebruikt, en soms vereist gelijktijdig gebruik bepaalde aanpassingen (bijvoorbeeld van de dosering van een van de middelen).

 • Als u bloedverdunnende middelen gebruikt (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) moet uw stolling regelmatig worden gecontroleerd
 • De werking en bijwerkingen van enkele andere geneesmiddelen (bijvoorbeeld tabletten bij suikerziekte en fenytoïne, een middel gebruikt bij epilepsie), kunnen bij gelijktijdige toediening versterkt worden. 

Daarom dient u voorzichtig te zijn als u naast Daktarin een van deze middelen gebruikt.

Zwangerschap / Borstvoeding

Bent u in verwachting of geeft u borstvoeding? Als u zich aan de gebruiksaanwijzing houdt, dan kunt u Daktarin Crème voor zover bekend zonder bezwaar gebruiken.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet of overleg eerst met uw apotheker of huisarts:

 • als u bloedverdunners (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) gebruikt

Samenstelling

Miconazolnitraat (20 mg per gram crème) Vloeibare paraffine, macrogolstearaat en ethyleenglycolstearaat, oleoyl macrogolglycerides, benzoëzuur (E 210; 2 mg/g), gebutyleerd hydroxyanisol (E 320; 0,052 mg/g) en water.

Inhoud

15 of 30 gram

Verpakkingsvorm

Tube

Meer informatie

U mag Daktarin-crème niet gebruiken:

 • als u weet dat u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in de crème.

Daktarin-crème is verpakt in een tube en is verkrijgbaar met een inhoud van 15 of 30 gram.

Merk

Daktarin

Hoe te bewaren

in een dichte tube, niet boven 25 °C, buiten het bereik en zicht van kinderen
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen