Daktarin Nagellak 20mg/ml

Daktarin-nagellak wordt gebruikt voor de behandeling van een schimmelinfectie van de nagels. 13,69
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Daktarin Nagellak 20mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Miconazol is de stof die zorgt voor de werking van Daktarin. Het doodt vrijwel alle schimmels en sommige bacteriën die de huid en/of de nagels kunnen besmetten. Daktarin-nagellak is een heldere, kleurloze vloeistof in een flesje.

Te gebruiken bij

  • Schimmelinfectie aan de nagels

Dosering

In het algemeen wordt geadviseerd om de nagellak 1 tot 2 keer per dag op en rondom de geïnfecteerde nagel aan te brengen. Ga hier continu mee door, ook als een deel van de geïnfecteerde nagel af zou breken (dit gebeurt meestal na ca. 2-3 weken). Blijf de behandeling voortzetten tot er een hele, gezonde nagel is uitgegroeid. Dit kan ca. 7,5 maand duren. Wanneer in het begin van de behandeling (en in ieder geval wanneer er na 2 maanden gebruik) geen enkele verbetering zichtbaar is, raadpleeg dan uw arts.

Gebruiksadvies

Zorg ervoor dat alle aangetaste nagels zo kort mogelijk zijn afgeknipt. Maak iedere keer voordat u de nagellak opbrengt de nagel(s) schoon met een watje met aceton. Als u dit niet doet, worden de laagjes te dik en dan kan het geneesmiddel niet meer goed in de nagels doordringen.Strijk dan een beetje nagellak op, rondom en eventueel onder elke aangetaste nagel. Laat de nagels daarna goed drogen. Als de alcohol verdampt is, blijft er een afsluitend plastic laagje achter. Vaak wordt naast Daktarin-nagellak ook Daktarin-strooipoeder gebruikt. Behandel daarmee regelmatig uw sokken, kousen en schoenen.

Bijwerkingen

Een geneesmiddel heeft naast het beoogde effect soms ook ongewenste effecten: de zogenaamde bijwerkingen. De behandeling met Daktarin-nagellak wordt in het algemeen goed verdragen (als u de nagellak op de juiste manier aanbrengt). Zie bijsluiter.

Interacties

Sommige geneesmiddelen mogen niet tegelijk worden gebruikt, en soms vereist gelijktijdig gebruik bepaalde aanpassingen (bijvoorbeeld van de dosering van een van de middelen):

  • Als u bloedverdunnende middelen gebruikt (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) moet uw stolling regelmatig worden gecontroleerd.
  • De werking en bijwerkingen van enkele andere geneesmiddelen (bijvoorbeeld tabletten bij suikerziekte en fenytoïne, een middel gebruikt bij epilepsie), kunnen bij gelijktijdige toediening versterkt worden. Daarom dient u voorzichtig te zijn als u naast Daktarin een van deze middelen gebruikt.

Zwangerschap / Borstvoeding

Als u zich aan de gebruiksaanwijzing houdt, dan kunt u Daktarin-nagellak voor zover bekend zonder bezwaar tijdens de zwangerschap gebruiken.

Samenstelling

Miconazol (20mg/ml), propyleenglycol (E 490), polyacrylaat en gedenatureerde alcohol

Inhoud

30 milliliter

Verpakkingsvorm

flacon

Merk

Daktarin

Sterkte

20 mg/ml

Hoe te bewaren

In een afgesloten flesje (na gebruik altijd onmiddellijk dichtdoen), niet boven 30 °C, niet invriezen en buiten het bereik en zicht van kinderen.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen