Daktarin Strooipoeder

Voor de behandeling van voetschimmel en om uw schoenen en sokken schimmelvrij te maken.

 8,43
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Daktarin Strooipoeder

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Daktarin Strooipoeder bevat miconazolnitraat (20 mg per gram poeder). Miconazolnitraat is de stof die zorgt voor de werking van Daktarin-strooipoeder. Het doodt vrijwel alle schimmels en sommige bacteriën die de huid kunnen besmetten. Daktarin Strooipoeder wordt gebruikt bij een schimmelinfectie van de huid. Het is bedoeld om te gebruiken naast een andere behandeling (bijv. Daktarin-crème of Daktarin-nagellak of een andere vorm van behandeling). Daktarin Strooipoeder wordt enerzijds gebruikt als nabehandeling van de kloven en letsels, en anderzijds om uw sokken, kousen en schoenen te ontsmetten als u een schimmelinfectie van de voet heeft.

Te gebruiken bij

  • Voetschimmel

Dosering

In het algemeen wordt geadviseerd om de letsels 1 tot 2 maal per dag te behandelen, zonder ook maar een dag over te slaan. Wanneer elk spoor van de aandoening verdwenen is (meestal na 2 tot 6 weken), ga dan nog 10 dagen door met behandelen. Hiermee voorkomt u dat de klacht snel terugkomt. Als u een schimmelinfectie aan de voet heeft, behandel dan ook uw kousen en schoenen dagelijks met Daktarin Strooipoeder.

Gebruiksadvies

Strooi tweemaal per dag een beetje poeder over de letsels en de huid eromheen uit, of eenmaal per dag als u het poeder samen met de crème gebruikt. Was de aangetaste plekken zorgvuldig, haal losse schilfers weg en droog uw voeten zorgvuldig af vooraleer het poeder aan te brengen en uit te wrijven. Behandel ook de zones tussen uw tenen en uw voetzool. Was nadien zorgvuldig uw handen en trek schone sokken aan zodat u uzelf niet opnieuw besmet en de huid sneller geneest. Strooi tijdens de behandelperiode ook eenmaal per dag poeder in uw kousen en schoenen om herbesmetting door achtergebleven schimmelsporen te voorkomen.

Interacties

Sommige geneesmiddelen mogen namelijk niet tegelijk worden gebruikt, en soms vereist gelijktijdig gebruik bepaalde aanpassingen.

  • als u bloedverdunnende middelen gebruikt (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) moet uw stolling regelmatig worden gecontroleerd
  • de werking en bijwerking van enkele andere geneesmiddelen (bijv tabletten bij suikerziekte en fenytoïne, een middel gebruikt bij epilepsie), kunnen bij gelijktijdige toediening versterkt

Daarom dient u voorzichtig te zijn als u naast Daktarin een van deze middelen gebruikt.

 

Zwangerschap / Borstvoeding

Daktarin strooipoeder kan, voor zover bekend, zonder gevaar in de aanbevolen dosering worden gebruikt tijdens de zwangerschap en gedurende de periode van borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet of overleg eerst met uw apotheker of huisarts:

  • als u bloedverdunners (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) gebruikt

Samenstelling

Miconazolnitraat (20 mg/g poeder), talk (E 553B), zinkoxide en colloïdaal siliciumdioxide.

Inhoud

20 gram

Verpakkingsvorm

strooibus

Meer informatie

Daktarin strooipoeder bevat talk, dat de luchtwegen kan irriteren. Zorg er daarom voor dat de strooipoeder niet wordt ingeademd. Let hier met name op bij de behandeling van (kleine) kinderen. Was de besmette lichaamsdelen elke dag. Houd de voorwerpen die met de schimmelinfectie in aanraking komen alleen voor eigen gebruik (handdoek, washandje, borsteltje, nagelknipper), om te voorkomen dat u anderen besmet. Trek na behandeling van de voeten schone sokken of kousen aan. Strooi verder elke dag wat Daktarin-strooipoeder in uw kousen en af en toe ook wat in uw schoenen. Zorg ervoor dat de strooipoeder niet in uw ogen komt, en strooi het niet op open wonden. Als er per ongeluk toch poeder in de ogen komt, spoel ze dan direct met veel water.

Merk

Daktarin

Sterkte

20 mg/g

Hoe te bewaren

In een afgesloten strooibusje (na gebruik altijd onmiddellijk dichtdoen); niet boven 25 °C en buiten het bereik en zicht van kinderen.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen