DerMel Huidzalf

DerMel Huidzalf is een natuurlijke zalf op basis van medicinale honing en kan worden toegepast bij onder andere constitutioneel en seborroïsch eczeem.

* Verplichte velden

Vanaf  15,95
Aantal:

DerMel Huidzalf

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

DerMel Huidzalf is een natuurlijke zalf op basis van medicinale honing. Medicinale honing heeft een aantal bijzondere eigenschappen. In wetenschappelijke studies is aangetoond dat medicinale honing antibacteriële, ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen heeft.

Een beschadigde, ontstoken, geïrriteerde of droge huid is kwetsbaar voor schadelijke invloeden van buitenaf. Het is daarom van belang de eigen afweer van de huid in tact te houden of zo snel mogelijk te herstellen. De verzorging of herstel van de huid richt zich dan op twee factoren: de vochtbalans en huidbarrière. DerMel huidzalf helpt hierbij door hydratatie van de huid en de huidbarrière te herstellen

Te gebruiken bij

 • constitutioneel en seborroïsch eczeem. 
 • smetplekken, luiereczeem en 'zwemmerseczeem' tussen de tenen. 
 • oppervlakkige wondjes zoals schaafwonden, kleine brandwonden, snijwonden 
 • kloven in vingers, hiel en tussen de tenen 
 • 'zwemmerseczeem' tussen de tenen 
 • een (zeer) droge en/ of geïrriteerde huid 
 • de preventie en behandeling van littekens

Samenstelling

Arachis oleum, cera alba, glyceryl oleate, mel, aqua.

Bevat geen

Corticosteroïden of antibiotica

Inhoud

15 of 50 gram

Verpakkingsvorm

Tube

Meer informatie

DerMel Huidzalf is verkrijgbaar per 15 en 50 gram.

Constitutioneel eczeem
Constitutioneel eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid die verloopt met exacerbaties (=plotselinge verergering van de ziekteverschijnselen) en remissies (=vermindering). Het meest prominente verschijnsel van constitutioneel eczeem is jeuk, waarbij het krabben tegen de jeuk vaak leidt tot beschadiging van de huid en tot verergering van de huidafwijkingen.

De behandeling van constitutioneel eczeem met behulp van basiszalven en lokaal toegepaste corticosteroïd zalven is voldoende aangetoond. Een beperking van langdurig gebruik van corticosteroïd houdende zalven is de ontwikkeling van huidatrofie (het dunner - en dus kwetsbaarder - worden van de huid). Iets dat men juist bij mensen met constitutioneel eczeem wil vermijden. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken van krabben en huidbeschadiging is wondheling en daarmee herstel van de huidbarrière bij zowel kinderen als volwassenen van groot belang. DerMel huidzalf is daarom een goede keuze temeer omdat het géén corticosteroïden bevat en toch ontstekingsremmend werkt. DerMel huidzalf bestaat uit een vette zalf gecombineerd met medicinale honing. De vette huidzalf verzorgt en hydrateert de extreem droge huid en de natuurlijke zuivere honing ondersteunt de wondheling en heeft een beschermend effect tegen bacteriën.

Seborroïsch eczeem
Seborroïsch eczeem is een chronisch-recidiverende aandoening, vooral op plaatsen waar veel talgklieren aanwezig zijn zoals het behaarde hoofd, het gezicht (rondom wenkbrauwen, neus en lippen) en het borstbeen. Seborroïsch eczeem kenmerk zich door een droge of vettige, schilfering van de huid, met in wisselende mate jeuk. Bij jonge kinderen spreekt men ook wel van 'berg'. Deze afwijking treedt in de eerste levensmaanden op en verdwijnt meestal vóór de leeftijd van 6 tot 12 maanden. Omdat de gist Malassezia furfur (vroeger ook wel Pityrosporum ovale genoemend) in grote getale wordt aangetroffen op de huid bij mensen met seborroisch eczeem wordt algemeen aangenomen dat deze gist een belangrijke rol speelt bij de huidafwijking. Daarnaast kunnen verschillende factoren (waar onder koude, droge lucht, voeding) invloed hebben op het beloop van de aandoening. Perioden van rust wisselen zich af met periode van verergering.

DerMel huidzalf is ook uitermate geschikt voor de behandeling van deze vorm van eczeem. DerMel huidzalf verlicht de jeuk, helpt de schilferende huid te herstellen en is bovendien werkzaam tegen de gist M. furfur. Dat maakt DerMel huidzalf een uitstekende keuze bij de behandeling van seborroïsch eczeem. Omdat seborroïsch eczeem een chronisch terugkerende huidaandoening is, kunnen klachten na het stoppen van een eerder geslaagde therapie weer terugkomen.

Preventie en behandeling van littekens
Vanwege de hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen helpt DerMel huidzalf bij de preventie en behandeling van littekens. Littekenhuid verliest meer vocht dan een gezonde huid. Om de littekenhuid zo soepel mogelijk te houden is de hydraterende eigenschap van een crème belangrijk, echter het vocht moet ook in de huid worden vastgehouden en dat is veel crèmes niet gegeven. DerMel huidzalf wel, omdat het een vette zalf is. Bovendien heeft DerMel huidzalf ontstekingsremmende eigenschappen die een positief invloed uitoefenen op de preventie en behandeling van littekens. Let wel, DerMel huidzalf kan dikkere (hypertrofisch of keloïde) littekens niet laten verdwijnen. DerMel huidzalf kan ze wel soepeler en minder vurig laten aanvoelen en minder laten jeuken.

DerMel huidzalf: thuis in ieder huis
Naast de behandeling van diverse soorten eczeem zijn de bijzondere eigenschappen van DerMel huidzalf (antibacterieel, ontstekingsremmend en wondhelend) breder in te zetten bij huidafwijkingen. Het behandelen van oppervlakkige wondjes met DerMel huidzalf leidt tot een snel herstel van de beschadigde, ontstoken of geïnfecteerde huid. Zo kan DerMel huidzalf worden toegepast bij

 • schaafwonden, 
 • kleine brandwonden, 
 • snijwonden, maar ook werkt het effectief bij het herstel van 
 • kloven in vingers, bij de hiel en tussen de tenen. 
 • 'zwemmerseczeem' tussen de tenen. 

DerMel huidzalf, geschikt voor alle leeftijden
DerMel huidzalf heeft een positief effect op de vochtbalans van de huid en draagt bij aan het in tact houden of herstellen van de kwetsbare huid. Het heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen. DerMel huidzalf is een vette zalf en goed smeerbaar. Het bevat geen corticosteroïden of antibiotica en kan langdurig worden gebruikt. DerMel huidzalf is geschikt voor alle leeftijden.

Merk

Dermel

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen