Dulcodruppels 7,5mg/ml

Dulcodruppels is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang. 5,65
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Dulcodruppels 7,5mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Dulcodruppels is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang, ook wel verstopping of obstipatie genoemd en behoort tot de groep van contactlaxantia. De werkzame stof in Dulcodruppels, natriumpicosulfaat, prikkelt het darmslijmvlies. Hierdoor zullen de darmbewegingen versnellen en zal de inhoud van de darmen worden voortgestuwd. Het bevordert ook de opslag van water en zouten in de darm. Dit resulteert in een stimulering van de stoelgang, het terugdringen van de passagetijd en verzachting van de ontlasting.

Te gebruiken bij

 • Moeilijke stoelgang
 • Obstipatie

Productvoordelen

 • Werkt laxerend
 • Gemakkelijk in te nemen

Dosering

De dosering van Dulcodruppels mag u maximaal éénmaal per dag gebruiken. De gemiddelde dosering bedraagt:

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar:

 • 8 tot 12 druppels per keer.

Kinderen van 4 tot 6 jaar:

 • 6 druppels per keer.

Indien nodig kunt u iets meer of minder druppels gebruiken, zodat de dosering gevonden wordt die het meest geschikt voor u is.Overleg bij het gebruik van Dulcodruppels bij kinderen eerst met uw arts.

Gebruiksadvies

Dulcodruppels kunt u innemen met of zonder vloeistof. U dient Dulcodruppels voor het slapen gaan in te nemen, zodat u (zonder uw nachtrust te verstoren) na ongeveer 6 tot 12 uur zachte ontlasting heeft. U hoeft hierbij niet hard te persen. U mag Dulcodruppels maximaal éénmaal per dag gebruiken. U mag Dulcodruppels, net als andere laxeermiddelen, in principe niet langer dan drie dagen achtereen gebruiken. Dulcodruppels kunt u kortdurend gebruiken bij langdurige of steeds terugkerende verstopping.

Bijwerkingen

Bijwerkingen die vaak (10% of minder, maar meer dan 1%) optreden zijn een onaangenaam gevoel in de buik, buikkramp, buikpijn en diarree. Zie bijsluiter.

Interacties

Wanneer u Dulcodruppels samen met één van de volgende geneesmiddelen gebruikt, kan het zijn dat het effect van één van beide geneesmiddelen wordt beïnvloed:

 • plaspillen (diuretica) en/of met bijnierschorshormonen (corticosteroïden)
 • geneesmiddelen die de pompkracht van het hart bevorderen (hartglycosiden).
 • gelijktijdig gebruik met een antibioticum kan de laxerende werking van Dulcodruppels verminderen

Zwangerschap / Borstvoeding

Aangeraden wordt om Dulcodruppels tijdens de zwangerschap alleen te gebruiken na overleg met uw arts. De werkzame stof in Dulcodruppels gaat niet over in de moedermelk. Dulcodruppels kan dus veilig gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik Dulcodruppels niet:

 • als u allergisch (overgevoelig) bent voor natriumpicosulfaat of voor soortgelijke stoffen of voor één van de andere bestanddelen van Dulcodruppels
 • wanneer u last heeft van ernstige uitdrogingsverschijnselen
 • wanneer u last heeft van één van de volgende aandoeningen: een darmafsluiting, een verstopping in het maagdarmkanaal, een acute blindedarmontsteking, acute ontstekingen van ingewanden, ernstige buikpijn gepaard gaande met misselijkheid en braken, wat een aanwijzing kan zijn voor ernstigere aandoeningen, ernstige uitdrogingsverschijnselen.
 • wanneer u vlak voor inname last heeft van een plotselinge heftige buikpijn

Samenstelling

Natriumpicosulfaat (7,5 mg/ml), natriumbenzoaat (E211), sorbitoloplossing 70% (E420), natriumcitraat (E331), citroenzuur (E330), gedestilleerd water.

Inhoud

15 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Merk

Dulcolax

Sterkte

7,5 mg/druppel

Hoe te bewaren

Dulcodruppels buiten het bereik en het zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 30 ºC.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen