Dulcolax 5mg

Dulcolax is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij obstipatie.Dulcolax 5mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Dulcolax is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang, ook wel verstopping of obstipatie genoemd. De werkzame stof in Dulcolax prikkelt het darmslijmvlies. Hierdoor zullen de darmbewegingen versnellen, waardoor de inhoud van de darmen wordt voortgestuwd. Dulcolax maagsapresistente tabletten geven 6 tot 12 uur na inname een zachte ontlasting.

Te gebruiken bij

 • Obstipatie
 • Moeilijke stoelgang

Dosering

Evenals andere darmprikkelende middelen, mag Dulcolax in principe niet langer dan drie achtereenvolgende dagen worden gebruikt. De gebruikelijke dosering is:

Volwassenen en kinderen boven de 10 jaar:

 • 1 - 2 tabletten (5 - 10 mg) per dag

Kinderen van 2 - 10 jaar:

 • 1 tablet (5 mg) per dag

De aangegeven dosering mag niet worden overschreden. Dulcolax tabletten mogen niet worden gebruikt door kinderen jonger dan 2 jaar.

Gebruiksadvies

Dulcolax tabletten kunt u innemen met een glas water, thee of vruchtensap. Niet kauwen. Gebruik Dulcolax niet gelijktijdig met producten die de zuurgraad van het bovenste deel van het maagdarmkanaal verlagen zoals melk, producten tegen brandend maagzuur (antacida) o fprotonpompremmers (middelen toegepast bij maagklachten – zoals zuurbranden – en maagdarmzweren).U kunt de tablet(ten) éénmaal per dag, bij voorkeur 's avonds, innemen. Wanneer u Dulcolax voor het slapen gaan inneemt, geeft het (zonder de nachtrust te verstoren) na ongeveer 10 uur zachte ontlasting. U hoeft hierbij niet hard te persen.

Bijwerkingen

Vaak voorkomende bijwerkingen (bij 1 tot 10 op de 100 gebruikers) kunnen zijn:

 • Buikkrampen
 • Buikpijn
 • Misselijkheid
 • Diarree

Voor overige bijwerkingen, zie bijsluiter.

Interacties

U mag Dulcolax niet gelijktijdig gebruiken:

 • met plaspillen (diuretica) of met bijnierschorshormonen(corticosteroïden). Wanneer teveel Dulcolax wordt gebruikt, kan gelijktijdig gebruik met plaspillen(diuretica) of bijnierschorshormonen (corticosteroïden) een verstoring van de vochtbalans in het lichaam veroorzaken.
 • Verstoring van de vochtbalans in het lichaam kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen voor het hart (hartglycosiden).

Zwangerschap / Borstvoeding

Aangeraden wordt om Dulcolax tijdens de zwangerschap alleen te gebruiken na overleg met uw arts. Dulcolax gaat niet over in de moedermelk en kan dus veilig gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • wanneer u last heeft van acute maag darm problematiek
 • ernstige dehydratatie

Combinatie met voeding

Gelijktijdige inname van producten die de zuurgraad van het bovenste deel van het maagdarmkanaal verlagen moet vermeden worden.

Samenstelling

Bisacodyl (5 mg per tablet), lactose, gedroogd maïszetmeel, oplosbaar zetmeel, glycerol, magnesiumstearaat, sucrose (saccharose), talk, acacia, titaandioxide (E171), methacrylzuurmethylmethacrylaatcopolymeer (1:1) en methacrylzuur-methylmethacrylaat copolymeer (1:2), castorolie,macrogol 6000, geel ijzeroxide (E172), shellak (E904), witte bijenwas (E901), carnaubawas (E903).

Beïnvloedt rijvaardigheid

Duizeligheid en flauwvallen kunnen optreden, meestal in samenhang met ontlasting of met buikpijn als gevolg van verstopping (obstipatie).

Inhoud

30 of 60 tabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Bij langdurige of steeds terugkerende verstopping kunt u Dulcolax gedurende enkele dagen gebruiken. Dulcolax wordt ook toegepast bij de voorbereiding op onderzoeken naar uw medische toestand (bv.röntgenfoto's), vóór en na operaties en in die gevallen waarbij vergemakkelijking van de ontlasting nodig is.Elke maagsapresistente tablet heeft een beschermend laagje, dat bestand is tegen maagzuur. Hierdoor valt de tablet pas in de dikke darm uiteen en begint ook pas daar te werken.

Dit product is verkrijgbaar in verpakkingen 30 tabletten of 60 tabletten.

Merk

Dulcolax

Sterkte

5 mg

Hoe te bewaren

Bewaren beneden 25
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen