Dulcolax Zetpil 10mg

Dulcolax is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang, ook wel verstopping of obstipatie genoemd. 4,58
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Dulcolax Zetpil 10mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Dulcolax is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang, ook wel verstopping of obstipatie genoemd. De werkzame stof in Dulcolax prikkelt het darmslijmvlies. Hierdoor zullen de darmbewegingen versnellen, waardoor de inhoud van de darmen wordt voortgestuwd. Dulcolax zetpillen hebben een direct effect op het darmslijmvlies van de endeldarm, het uiteinde van de dikke darm.

Te gebruiken bij

 • Obstipatie
 • Moeilijke stoelgang

Dosering

Evenals andere darmprikkelende middelen, mag Dulcolax in principe niet langer dan drie achtereenvolgende dagen worden gebruikt. De gebruikelijke dosering is:

Volwassenen en kinderen boven de 10 jaar:

 • 1 zetpil (10 mg) per dag.

De aangegeven dosering mag niet worden overschreden. Zie bijsluiter.

Gebruiksadvies

In het algemeen kunt u na ca. 20 minuten (tussen 10 en 30 minuten) effect van de zetpil verwachten. Wanneer u Dulcolax  zetpillen bv. direct na het opstaan gebruikt, moet u al meteen na het ontbijt rekening houden met het effect. Wanneer een langzamer effect nodig is, kunt u in plaats van zetpillen ook tabletten met 5mg bisacodyl gebruiken. Dulcolax tabletten werken ’s nachts en zorgen binnen 10 uur na inname voor verlichting.

U kunt Dulcolax  zetpillen zelf inbrengen:

 • haal eerst het folie-omhulsel van de zetpil af
 • bevochtig eventueel de punt van de zetpil met wat water, zodat de zetpil beter glijdt
 • ga op uw zij liggen
 • duw vervolgens de zetpil met uw vinger tussen de billen door via de anus in de endeldarm
 • knijp de billen nu enkele seconden samen zodat de zetpil automatisch omhoog schuift in de endeldarm. Het is belangrijk dat de zetpil diep genoeg (2 tot 3 cm) wordt ingebracht, zodat de sluitspier van de anus zich weer volledig kan samentrekken.

Bijwerkingen

Vaak voorkomende bijwerkingen (bij 1 tot 10 op de 100 gebruikers) kunnen zijn: buikkrampen, buikpijn, misselijkheid, diarree. Zie bijsluiter.

Interacties

U mag Dulcolax niet gelijktijdig gebruiken:

 • met plaspillen (diuretica) of met bijnierschorshormonen(corticosteroïden). Wanneer teveel Dulcolax wordt gebruikt, kan gelijktijdig gebruik met plaspillen(diuretica) of bijnierschorshormonen (corticosteroïden) een verstoring van de vochtbalans in het lichaam veroorzaken.
 • Verstoring van de vochtbalans in het lichaam kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen voor het hart (hartglycosiden).

Zwangerschap / Borstvoeding

Aangeraden wordt om Dulcolax tijdens de zwangerschap alleen te gebruiken na overleg met uw arts. Dulcolax gaat niet over in de moedermelk en kan dus veilig gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

Dulcolax zetpillen niet gebruiken:

 • als u allergisch bent voor één van de stoffen die in dit middel zitten
 • als u last heeft van: een darmafsluiting, een verstopping in het maagdarmkanaal, een acute blinde darmontsteking, acute ontstekingen van ingewanden, ernstige buikpijn gepaard met misselijkheid en braken, wat een aanwijzing kan zijn voor ernstige aandoeningen, ernstige uitdrogingsverschijnselen
 • als u kort voor het inbrengen van de zetpil last heeft van een plotselinge heftige buikpijn

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 • Dulcolax mag niet dag in dag uit of gedurende een langere periode worden gebruikt.
 • Vochtverlies via de darmen kan uitdroging bevorderen.
 • Overleg eerst met uw arts, voordat u Dulcolax zetpillen aan kinderen toedient. Dulcolax zetpillen mogen niet worden gebruikt door kinderen van 10 jaar en jonger. 

Samenstelling

Bisacodyl (10 mg per zetpil), hard vet (Witepsol W 45).

Beïnvloedt rijvaardigheid

Duizeligheid en flauwvallen kunnen optreden, meestal in samenhang met ontlasting of met buikpijn als gevolg van verstopping (obstipatie).

Inhoud

6 zetpillen

Verpakkingsvorm

Foliestrip

Meer informatie

De toepassing van Dulcolax als voorbereiding op onderzoeken naar uw medische toestand (bv.röntgenfoto’s) mag uitsluitend onder medisch toezicht plaatsvinden.

Merk

Dulcolax

Sterkte

10 mg

Hoe te bewaren

Bewaren beneden 25°C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen