Dynexan Gel

Dynexan Gel voor plaatselijke verdoving.

 14,12
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Dynexan Gel

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Dit middel bevat de werkzame stof lidocaïnehydrochloride, een stof voor plaatselijke verdoving (lokale anesthesie) van de huid en slijmvliezen. Dit middel wordt gebruikt voor kortdurende, symptomatische behandeling van pijn van het mondslijmvlies, het tandvlees en de lippen bij volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 6 jaar.

Te gebruiken bij

  • Pijn.

Dosering

Volwassenen en jongeren tot 18 jaar
De aanbevolen dosering voor volwassenen en jongeren tot 18 jaar is een hoeveelheid gel ter grootte van een erwt (ongeveer 0,2 g gel (4 mg lidocaïnehydrochloride)) 4-8 maal per dag aangebracht.

Gebruik bij kinderen
Bij kinderen vanaf 6 jaar is de dosering maximaal 4 maal per dag een hoeveelheid gel ter grootte van een erwt (ongeveer 0,2 g gel (4 mg lidocaïnehydrochloride)).

Gebruiksadvies

Gebruik op tandvlees en mondslijmvlies (gingivaal/oromucosaal gebruik). Dit middel moet op de pijnlijke plekken worden aangebracht en voorzichtig worden ingewreven. Wanneer nieuwe gedeeltelijke gebitsprothesen of beugels worden gedragen, moet een dunne laag van dit middel op de aangedane plekken worden aangebracht.

Wordt uw aandoening na 2 dagen niet minder en is de onderliggende oorzaak niet bekend, of treden er onduidelijke aandoeningen op? Neem dan contact op met een arts of tandarts.

Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts, tandarts of apotheker.

Bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.

Zeer zelden: komen voor bij minder dan 1 op de 10.000 mensen:

  • plaatselijke huidreacties, bijvoorbeeld een brandend gevoel, zwelling, roodheid, jeuk, netelroos (jeukende huiduitslag met bleekroze licht gezwollen vlekken), contacteczeem (contactdermatitis), huiduitslag (exantheem), pijn.
  • veranderingen in de smaakwaarneming.
  • verdoofd gevoel.
  • anafylactische reacties (een plots optredende allergische reactie) en shockreacties (een zeer heftige allergische reactie van het hele lichaam) met bijkomende verschijnselen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Dit middel mag niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt, tenzij dit duidelijk noodzakelijk is. Lidocaïne wordt in kleine hoeveelheden in de moedermelk uitgescheiden. Bij therapeutische doses van dit middel worden geen effecten op met moedermelk gevoed

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is lidocaïnehydrochloride.De andere stoffen in dit middel zijn: benzalkoniumchloride, bittere-venkelvruchtolie, glycerol (E422), guargalactomannaan (E412), gedeeltelijk gedementholiseerde muntolie, vloeibare paraffine, pepermuntolie, sacharinenatrium (E954), colloïdaal watervrij silica (E551), steranijsolie, thymol, titaandioxide (E171), witte zachte vaseline (E905), gezuiverd water.

Beïnvloedt rijvaardigheid

Dit middel heeft geen bekende invloed op de rijvaardigheid en op het vermogen om machines te bedienen.

Bevat

Benzalkoniumchloride.

Inhoud

10 gram

Verpakkingsvorm

Tube

Meer informatie

  • Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. 
  • Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos en tube na EXP. Daar staat een maand en een jaar.
  • De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
  • Voor dit geneesmiddel zijn er geen speciale bewaarcondities.
  • Na aanbreken van de tube is dit geneesmiddel nog 3 maanden houdbaar.

Merk

Dynexan

Sterkte

20 mg/g
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen